Πέμπτη, 12 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Λουκέτο σε ραδιοφωνικό σταθμό που δίνει μάχη κατά του Έμπολα
[Newsbeast]: Λουκέτο σε ραδιοφωνικό σταθμό που δίνει μάχη κατά του Έμπολα

[Newsbeast]: Λουκέτο σε ραδιοφωνικό σταθμό που δίνει μάχη κατά του Έμπολα

Φόβοι για αντίποινα μετά τη δολοφονία ενός δημοσιογράφου

Λουκέτο μπαίνει σε ραδιοφωνικό σταθμό της Λαϊκής Δημοκρατίας του Κονγκό ο οποίος δίνει μάχη κατά της επιδημίας του ιού Έμπολα καθώς υπάρχουν φόβοι για αντίποινα, γεγονός που έγινε ακόμα πιο έντονο μετά τη δολοφονία ενός δημοσιογράφου του.

«Από τον προηγούμενο μήνα δεχόμαστε όλοι απειλές. Αποφασίσαμε να διακόψουμε την εκπομπή του ραδιοφώνου μας. «Είμαστε θύματα της ίδιας μας της δέσμευσης υπέρ της ευαισθητοποίησης κατά της διάδοσης του ιού Έμπολα. Δεν γνωρίζουμε για ποιο λόγο μας επιβουλεύονται οι πολιτοφύλακες. Είμαστε θύματα της ίδιας μας της δέσμευσης υπέρ της ευαισθητοποίησης κατά της διάδοσης του ιού Έμπολα . Δεν γνωρίζουμε για ποιο λόγο μας επιβουλεύονται οι πολιτοφύλακες», δήλωσε ο Ζοέλ Μουσαβούλι διευθυντής του κοινοτικού ραδιοφώνου Lwemba στην περιοχή Μαμπάσα της επαρχία Ιτούρι.

Στις 2 Νοεμβρίου ένας εργαζόμενος στον ραδιοφωνικό σταθμό, ο Πάπι Μαχάμπα, δολοφονήθηκε στο σπίτι του από αγνώστους. Η σύζυγός του τραυματίστηκε και το σπίτι του πυρπολήθηκε από τους ίδιους δράστες. Ο διευθυντής του σταθμού Lwemba από την πλευρά του κατήγγειλε ότι έχει γλιτώσει από δύο απόπειρες απαγωγής.

Η διεύθυνση του ραδιοφωνικού σταθμού εξέφρασε την απογοήτευσή της για την αδράνεια των αρχών και πρόσθεσε ότι θα επαναλειτουργήσει «μετά την αποκατάσταση της κρατικής εξουσίας στην περιοχή».

Από τον Σεπτέμβριο πολλοί ραδιοφωνικοί σταθμοί στην περιοχή της Μαμπάσα έχουν αποφασίσει να αναστείλουν τη μετάδοση προγραμμάτων που αφορούν την καταπολέμηση του ιού εξαιτίας της εχθρότητας μεγάλου μέρους του πληθυσμού, σύμφωνα με την οργάνωση προάσπισης του Τύπου OLPA.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!