Κυριακή, 17 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Λίβανος: Ο στρατός ζητάει από τους πολίτες να ανοίξουν τα οδοφράγματα
[Newsbeast]: Λίβανος: Ο στρατός ζητάει από τους πολίτες να ανοίξουν τα οδοφράγματα

[Newsbeast]: Λίβανος: Ο στρατός ζητάει από τους πολίτες να ανοίξουν τα οδοφράγματα

Μία ημέρα μετά την ανακοίνωση της παραίτησης του πρωθυπουργού Χαρίρι

Το γενικό επιτελείο του στρατού του Λιβάνου κάλεσε σήμερα τους διαδηλωτές να ανοίξουν τους δρόμους ώστε να μπορέσει να επιστρέψει η κανονικότητα, έπειτα από 13 ημέρες διαδηλώσεων που έχουν παραλύσει τη χώρα εναντίον της πολιτικής ελίτ που κατηγορείται ότι την άφησε να καταρρεύσει.

Σε ανακοίνωσή του το γενικό επιτελείο ανέφερε ότι οι πολίτες έχουν δικαίωμα να διαμαρτύρονται ειρηνικά, όμως τόνισε ότι αυτό ισχύει «μόνο για τις δημόσιες πλατείες».

Η ανακοίνωση αυτή γίνεται μία ημέρα μετά την παραίτηση του Λιβανέζου πρωθυπουργού Σάαντ Χαρίρι και της κυβέρνησής του, μια απόφαση που προκάλεσε ευφορία στους πολίτες της χώρας.

Η σύντομη ανακοίνωση του Χαρίρι έγινε δεκτή με ζητωκραυγές από το πλήθος το οποίο παρακολουθούσε απευθείας το τηλεοπτικό διάγγελμα του πρωθυπουργού. Όταν ολοκλήρωσε ο πρωθυπουργός το διάγγελμά του, οι διαδηλωτές άρχισαν να τραγουδούν τον εθνικό ύμνο.

Στην πρωτεύουσα Βηρυτό τα κλάξον των αυτοκινήτων έδωσαν «συναυλία» γιορτάζοντας τη «νίκη» ενώ κάποιοι εκτόξευαν βεγγαλικά.

Στη λακωνική ανακοίνωσή του ο 49χρονος Χαρίρι διαβεβαίωσε ότι θέλει να ανταποκριθεί «στη βούληση πολλών Λιβανέζων που κατέβηκαν στους δρόμους για να ζητήσουν αλλαγή». Κάλεσε επίσης τους συμπατριώτες του «να διαφυλάξουν την ειρήνη».

Παραδοσιακοί χοροί και πορτοκαλάδα

Στη Σαΐντα (Σιδώνα), την τρίτη σε μέγεθος πόλη του νότιου Λιβάνου απ’ όπου κατάγεται ο Χαρίρι, το πλήθος άρχισε να χορεύει παραδοσιακούς χορούς ενώ κάποιοι μοίραζαν καφέδες και πορτοκαλάδες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!