Δευτέρα, 11 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Λιβάνιος: Νέο νομοθετικό πλαίσιο για τη χρηματοδότηση των κομμάτων
[Newsbeast]: Λιβάνιος: Νέο νομοθετικό πλαίσιο για τη χρηματοδότηση των κομμάτων

[Newsbeast]: Λιβάνιος: Νέο νομοθετικό πλαίσιο για τη χρηματοδότηση των κομμάτων

«Θέμα που αφορά τη λειτουργία της δημοκρατίας», τόνισε ο υφυπουργός Εσωτερικών

Μέσα στο 2020 θα προχωρήσει ο εκσυγχρονισμός του θεσμικού πλαισίου για την χρηματοδότηση και τον έλεγχο των οικονομικών των κομμάτων , όπως ανακοίνωσε πριν λίγο στη Βουλή ο υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα αυτοδιοίκησης και εκλογών Θοδωρής Λιβάνιος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή του ΜέΡΑ25 Κλέωνα Γρηγοριάδη.

Ο βουλευτής κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση με αφορμή δημοσίευμα του vouliwatch από το οποίο προέκυπτε ότι κάποια κόμματα δεν ακολούθησαν την νόμιμη διαδρομή για την κίνηση των εσόδων ή δαπανών τους μέσω ειδικών λογαριασμών, όπως ο νόμος προβλέπει, ενώ το κόμμα της ΝΔ , τα έτη 2016 και 2017, διέθεσε όλη την επιχορήγησή του για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς, για την αποπληρωμή χρεών στις τράπεζες και το δημόσιο.

O βουλευτής του ΜέΡΑ 25 επισήμανε ότι η συνολική επιμορφωτική επιχορήγηση που έλαβε το 2016 η ΝΔ ανήλθε σε 356.922 ευρώ και παρακρατήθηκε στο σύνολό της από τραπεζικά ιδρύματα και από το ελληνικό δημόσιο για την εξόφληση υποχρεώσεων του κόμματος. Την επόμενη χρονιά, το 2017 το ποσό αυτό έφτασε τις 519.019 ευρώ και παρακρατήθηκε πάλι εν συνόλω. «Η ΝΔ έλαβε δηλαδή σε δύο χρόνια περίπου 1 εκατομμύριο ευρώ για ερευνητικούς υποτίθεται σκοπούς και παρανόμως τα διέθεσε για να εξυπηρετήσει χρέη της στις τράπεζες και στο δημόσιο», είπε ο κ. Γρηγοριάδης και επισήμανε ότι ο νόμος ορίζει ότι εφόσον τα χρήματα δεν διετέθησαν για ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς, πρέπει να επιστραφούν στο κράτος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!