Πέμπτη, 27 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: Τη λειτουργία εργοστασίου ζάχαρης στο Πλατύ Ημαθίας διεκδικούν οι τευτλοπαραγωγοί της Κεντρικής Μακεδονίας
[Newsbeast]: Τη λειτουργία εργοστασίου ζάχαρης στο Πλατύ Ημαθίας διεκδικούν οι τευτλοπαραγωγοί της Κεντρικής Μακεδονίας

[Newsbeast]: Τη λειτουργία εργοστασίου ζάχαρης στο Πλατύ Ημαθίας διεκδικούν οι τευτλοπαραγωγοί της Κεντρικής Μακεδονίας

Ξεκίνησαν εκστρατεία ενημέρωσης βουλευτών και ανθρώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης

Εκστρατεία ενημέρωσης των ανθρώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης (σε δήμους και περιφέρεια) και των βουλευτών στους νομούς Ημαθίας και Πέλλας , στο πλαίσιο κινητοποίησής τους ξεκινούν οι τευτλοπαραγωγοί της Κεντρικής Μακεδονίας με αίτημα να λειτουργήσει το εργοστάσιο της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) στο Πλατύ.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων επεσήμαναν ότι την προσεχή Παρασκευή 24 Ιανουαρίου, θα επιδιώξουν συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη, ο οποίος θα βρίσκεται στη Βέροια, προκειμένου να συμμετέχει σε σύσκεψη στο δημαρχείο της περιοχής, με θέμα τα ροδάκινα.

«Ο επικεφαλής της Royal Sugar, Χρήστος Καραθανάσης, μίσθωσε τα δύο εργοστάσια της ΕΒΖ σε Πλατύ Ημαθίας και Σέρρες, υπό την προϋπόθεση να τα λειτουργήσει, αλλά και να μη σβήσει η τευτλοκαλλιέργεια. Αλλιώς γιατί τα πήρε;», διερωτήθηκε ο πρόεδρος των τευτλοπαραγωγών Κεντρικής Μακεδονίας, Σάκης Πίππας. Δηλώνοντας «είμαστε αναστατωμένοι και οργισμένοι», ο κ. Πίππας σημείωσε ότι «από τη μία έχουμε την ανακοίνωση ότι το εργοστάσιο της ΕΒΖ δεν θα λειτουργήσει στο Πλατύ Ημαθίας , που σημαίνει ότι απαξιώνεται το στολίδι και η περιουσία της περιοχής μας, και από την άλλη ο νέος μισθωτής δεν μας δίνει σπόρους για να σπείρουμε τεύτλα φέτος, εάν δεν αλλάξει η διοίκηση στη βιομηχανία».

Πρόσθεσε ότι ο επικεφαλής της Royal Sugar υποτίθεται ότι θα στήριζε τους τευτλοπαραγωγούς με την παραγωγή του 2019, αλλά δεν έγινε τίποτα. «Περίπου 17.500 στρέμματα τεύτλων πετάχτηκαν, με εξαίρεση την παραγωγή από 2.000 στρέμματα στη Λάρισα, που δόθηκε για βιοκαύσιμα στην εξευτελιστική τιμή των 10 λεπτών/κιλό» είπε και συμπλήρωσε δε ότι οι παραγωγοί είναι διατεθειμένοι να φέρουν σπόρο υψηλής ποιότητας από το εξωτερικό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!