Σάββατο, 20 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Newsbeast]: Les Echos: Τα ελληνικά ομόλογα σε επίπεδα προ κρίσης
[Newsbeast]: Les Echos: Τα ελληνικά ομόλογα σε επίπεδα προ κρίσης

[Newsbeast]: Les Echos: Τα ελληνικά ομόλογα σε επίπεδα προ κρίσης

«Οι ελληνικές αποδόσεις είναι ελκυστικές για τους επενδυτές»

«Δεν το είχαμε δει ποτέ από τον Σεπτέμβριο του 2005. Τη Δευτέρα, το 10ετές ελληνικό ομόλογο υποχώρησε στο 3,27%, πολύ κοντά στο ιστορικό χαμηλό όλων των εποχών για την Ελλάδα», γράφει η γαλλική εφημερίδα Les Echos, σημειώνοντας ότι η απόδοση είναι «πάρα πολύ μακριά από το 30% που είxε καταγραφεί το 2011».

Η γαλλική οικονομική εφημερίδα γράφει ότι «το πιο εντυπωσιακό είναι ότι τα πενταετή ελληνικά ομόλογα παρουσίασαν απόδοση 2,13% ή 26 μονάδες βάσης χαμηλότερα από τα αμερικανικά κρατικά ομόλογα παρόμοιας διάρκειας. Και αυτό, ενώ η Ελλάδα παρέμενε λιγότερο από ένα χρόνο πριν υπό τον έλεγχο του ΔΝΤ και του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας.

«Σε ένα σύμπαν χαμηλών επιτοκίων, οι ελληνικές αποδόσεις είναι ελκυστικές για τους επενδυτές», εξηγεί ο Φρεντερίκ Γκαμπιζόν της HSBC, επισημαίνοντας ότι επιστρέφουν οι επενδυτές που στοιχημάτισαν στη μελλοντική σύγκλιση των ελληνικών επιτοκίων με εκείνα των άλλων χωρών του ευρωπαϊκού Νότου. Η αναθέρμανση της ελληνικής οικονομίας ασφαλώς παίζει το ρόλο της, καθώς η πρόβλεψη για το ρυθμό ανάπτυξης για αυτή τη χρονιά κυμαίνεται στο 1,9%, πολύ πάνω από εκείνη της ευρωζώνης.

Η Les Echos υπενθυμίζει την πρόσφατη αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας από τον οίκο Moody’s κατά δύο βαθμίδες και οι επιτυχημένες εκδόσεις με τις οποίες επέστρεψε η χώρα στις αγορές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!