Κυριακή, 20 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Λεπτομερές κείμενο για συμφωνία στο Brexit ετοιμάζει η βρετανική κυβέρνηση
[Newsbeast]: Λεπτομερές κείμενο για συμφωνία στο Brexit ετοιμάζει η βρετανική κυβέρνηση

[Newsbeast]: Λεπτομερές κείμενο για συμφωνία στο Brexit ετοιμάζει η βρετανική κυβέρνηση

Στόχος να ακολουθήσουν διαπραγματεύσεις και να καταλήξουν σε αποτέλεσμα κοινής αποδοχής

Νομικό κείμενο για μία ενημερωμένη συμφωνία για το Brexit έχει ετοιμάσει η βρετανική κυβέρνηση, όπως μεταδίδει το BBC επικαλούμενο πηγές. Σύμφωνα με υψηλόβαθμο κυβερνητικό αξιωματούχο, η κυβέρνηση της χώρας αναμένεται να δημοσιοποιήσει ακόμα περισσότερα από τα σχέδιά της τις επόμενες ημέρες.

Η βρετανική κυβέρνηση έχει προτείνει τη δημιουργία «τελωνειακών ζωνών» στη Βόρεια Ιρλανδία και την Ιρλανδία, στο πλαίσιο των προτάσεων που απευθύνονται στην ΕΕ.

Οι προτάσεις αυτές, με στόχο την επίτευξη συμφωνίας για το Brexit , αναμένονταν με φόντο την κρίσιμη σύνοδο κορυφής της ΕΕ στις 17 Οκτωβρίου.

Το Ηνωμένο Βασίλειο αναμένεται να αποχωρήσει από την ΕΕ την 31η Οκτωβρίου και ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έχει δηλώσει πως αυτό θα γίνει με ή χωρίς συμφωνία, εκφράζοντας ωστόσο την προτίμηση για Brexit με συμφωνία. «Είμαι επιφυλακτικά αισιόδοξος. Έχουμε κάνει κάποιες μεγάλες κινήσεις, αναμένουμε να δούμε εάν οι Ευρωπαίοι φίλοι μας θα μας βοηθήσουν».

Εντωμεταξύ, οι Βρετανοί βουλευτές έχουν περάσει νόμο με τον οποίο απαιτείται ο Βρετανός πρωθυπουργός να ζητήσει παράταση της ημερομηνίας εξόδου από την ΕΕ εάν δεν καταφέρει να περάσει συμφωνία από το βρετανικό κοινοβούλιο ή να αποσπάσει την έγκριση των βουλευτών για Brexit χωρίς συμφωνία έως τις 19 Οκτωβρίου.

Το σχέδιο

Με το λεπτομερές σχέδιο στο τραπέζι, η βρετανική πλευρά ελπίζει έως το τέλος της εβδομάδας ΕΕ και Βρετανία να μπουν σε περίοδο έντονων διαπραγματεύσεων με στόχο να καταλήξουν σε κοινό τελικό κείμενο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!