Δευτέρα, 27 Μαΐου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Η LEGO μπαίνει στα σχολεία
[Newsbeast]: Η LEGO μπαίνει στα σχολεία

[Newsbeast]: Η LEGO μπαίνει στα σχολεία

Νέο κιτ που μαθαίνει στα παιδιά τη ρομποτική, τη μηχανική και τους κώδικες

«Spike Prime», έτσι λέγεται το καινούργιο κιτ που παρουσίασε η LEGO Education, με στόχο να εισάγει τους μικρούς μαθητές στη ρομποτική, τη μηχανική και τους κώδικες.

Το κιτ απευθύνεται στις ηλικίες 6 ως 8 και έρχεται, ως συμπλήρωμα μαθημάτων στην τάξη, και έχει στόχο να συντελέσει στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης των μαθητών στον εαυτό τους αλλά και να εξελίξει τις δεξιότητές τους στους κώδικες.

Το «Spike Prime» περιλαμβάνει τουβλάκια LEGO , προγραμματιζόμενο κόμβο με πολλές θύρες, αισθητήρες και μοτέρ. Όλα αυτά οι μαθητές πρέπει να τα μάθουν και να τα κατανοήσουν, πριν τα χρησιμοποιήσουν σε ό,τι δημιουργήσουν. Η ιδέα είναι αντί να προσανατολίζονται οι μαθητές προς περίπλοκα πρότζεκτ, να εστιάζουν σε βασική γνώση και πρακτικότητα.

Αν και τα παιδιά μπορούν να δημιουργήσουν ένα ρομποτάκι που θα μπορεί να επιδίδεται σε breakdancing ή ένα αυτοκίνητο αγώνων, στόχος είναι να δοθούν σε μαθητές και δασκάλους εργαλεία για πρακτικές μαθησιακές εμπειρίες στην τάξη του σχολείου, εμπειρίες που υπερβαίνουν αυτές στις οποίες χρησιμοποιείται χαρτί και μολύβι. Για παράδειγμα, η κατασκευή ρομπότ απαιτεί συνεργασία μαθητών κατά τη διάρκεια της κατασκευής και ο δάσκαλος διδάσκει δεξιότητες όπως ανάθεση αρμοδιοτήτων και συνεργασία αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Οι κατασκευές μπορούν να προγραμματιστούν μέσω μια απλής εφαρμογής της LEGO ειδικά για το «Spike Prime»: περιλαμβάνει 33 σχέδια μαθημάτων, κάθε ένα δομημένο κατά τρόπο που να διαρκεί 45 λεπτά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!