Πέμπτη, 8 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Σε λανθασμένο δρόμο η Ευρώπη στο προσφυγικό για τους Γερμανούς
[Newsbeast]: Σε λανθασμένο δρόμο η Ευρώπη στο προσφυγικό για τους Γερμανούς

[Newsbeast]: Σε λανθασμένο δρόμο η Ευρώπη στο προσφυγικό για τους Γερμανούς

Η πλειοψηφία απορρίπτει τη δημιουργία φράκτη στα γερμανικά σύνορα

Η Ευρώπη βρίσκεται σε λανθασμένο δρόμο στο προσφυγικό, πιστεύει η πλειοψηφία των Γερμανών, οι οποίοι θεωρούν ότι εγκαταλείφθηκαν από τις άλλες χώρες μέλη της Ε.Ε, αλλά πάνω από τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων απορρίπτει τη δημιουργία φράκτη στα γερμανικά σύνορα για να παρεμποδισθεί η είσοδός τους στην Γερμανία, όπως προκύπτει από την έρευνα του «Ιδρύματος πολιτικών ερευνών Infratest TNS», η οποία παρουσιάστηκε σήμερα στο «Φόρουμ του Βερολίνου για την Εξωτερική Πολιτική» και δημοσιεύεται στην Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Εν τούτοις, η πλειοψηφία θεωρεί το προσφυγικό ως μια από τις μεγαλύτερες προκλήσεις την γερμανικής εξωτερικής πολιτικής. Στο θέμα αυτό δεν άλλαξε κάτι σύμφωνα με την δημοσκόπηση, ούτε με το κλείσιμο του βαλκανικού διαδρόμου, ούτε με την συμφωνία Ε.Ε.-Τουρκίας ή με τον έλεγχο του Αιγαίου χάρη στα οποία μειώθηκε ο αριθμός των προσφύγων, όπως παρατηρεί η γερμανική εφημερίδα. Με το θέμα αυτό απασχολεί περισσότερο τους Γερμανούς (45%) από ό,τι το συριακό πρόβλημα (25%) κι οι σχέσεις με την Ρωσία (10%), ενώ ακολουθεί με 10% η κατάσταση της Ευρώπης.

Το 73% πιστεύει μάλιστα ότι η πρόκληση αυτή μπορεί να αντιμετωπισθεί μόνο σε ευρωπαϊκό επίπεδο και ότι τα κράτη μέλη της Ε.Ε. δεν πρόκειται ούτως ή άλλως να συμμετάσχουν ενεργότερα στην καταπολέμηση των αιτίων της φυγής τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!