Σάββατο, 20 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: Κτηματολόγιο: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για την Αθήνα
[Newsbeast]: Κτηματολόγιο: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για την Αθήνα

[Newsbeast]: Κτηματολόγιο: Πότε ξεκινούν οι αιτήσεις για την Αθήνα

Τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι πολίτες

Αρχίζει σε λίγες ημέρες η προανάρτηση για το Κτηματολόγιο του Δήμου της Αθήνας . «Στις 22 Απριλίου, Μεγάλη Δευτέρα αρχίζει η προανάρτηση στην Αθήνα, άρα όσοι έχουν υποβάλει δηλώσεις το 2008 πρέπει να μπουν στο Taxisnet για να εντοπίσουν το ακίνητό τους, να δουν αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα και να υποβάλουν αίτηση επανεξέτασης», σύμφωνα με όσα ανέφερε πρόσφατα στην ΕΡΤ η διευθύντρια της Νομικής Διεύθυνσης Κτηματογράφησης, Ελεονώρα Ανδρεαδάκη.

«Η προθεσμία για την αίτηση είναι δύο μήνες» τόνισε ακόμη, ενώ αναφέρθηκε και στα βήματα που πρέπει να ακολουθήσουν οι πολίτες για το Κτηματολόγιο.

Σύμφωνα με την κ. Ανδρεαδάκη, «βρισκόμαστε σε πλήρη εξέλιξη της κτηματογράφησης, ο καθένας από εμάς που έχει ένα ακίνητο θα πρέπει να μπει οπωσδήποτε στην ιστοσελίδα του κτηματολογίου και μέσω της μηχανής αναζήτησης να βρει σε ποιο στάδιο της κτηματογράφησης βρίσκεται η περιοχή όπου βρίσκεται το ακίνητό του. Όλοι θα πρέπει να το ελέγξουν. Είμαστε σε πλήρη εξέλιξη δεδομένου ότι υποβάλλονται δηλώσεις σχεδόν σε όλη τη χώρα, επομένως θα πρέπει να συγκεντρώσουμε τα δικαιολογητικά μας για να υποβάλουμε τη δήλωσή μας. Τα δικαιολογητικά είναι λίγα και απλά. Πρέπει να βρούμε το συμβόλαιο του ακινήτου, το πιστοποιητικό μεταγραφής και να εντοπίσουμε το ακίνητο».

Όσον αφορά στο πιστοποιητικό μεταγραφής, υποστήριξε ότι αυτό μπορεί να το προσκομίσει ο υπόχρεος σε δεύτερο χρόνο: «Όχι όμως να μην το φέρουμε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!