Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 11 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
9 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ είναι πρωτοπόρος στη δράση, φορέας του καινούριου
[Newsbeast]: Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ είναι πρωτοπόρος στη δράση, φορέας του καινούριου

[Newsbeast]: Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ είναι πρωτοπόρος στη δράση, φορέας του καινούριου

Εγκαινιάστηκε η έκθεση για τα 100 χρόνια του Κόμματος

«Μια κόκκινη γραμμή δείχνει τον δρόμο μας. Αυτήν την κόκκινη γραμμή σας καλούμε και σήμερα να περπατήσουμε μαζί. Είναι το κόκκινο που δημιουργούν οι ποταμοί προσφοράς αίματος του Κόμματός μας, των εργατών όπου γης. Είναι το κόκκινο που ποτίζει το δέντρο της λευτεριάς, που η επιστήμη το προσδιορίζει με τη λέξη Κομμουνισμός! Κι έτσι το έμαθε ο λαός μας, έτσι το ξέρουν οι λαοί όλου του κόσμου. Είναι το κόκκινο στο οποίο προσβλέπουν οι σύγχρονοι προλετάριοι αυτού του κόσμου», υπογράμμισε ο γενικός γραμματέας της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας , εγκαινιάζοντας απόψε την έκθεση για τα 100 χρόνια του Κόμματος στο Πολιτιστικό Κέντρο «Μελίνα» και καλωσορίζοντας σε αυτήν την αντιπροσωπεία του Κόμματος Εργατών Ιρλανδίας (ΚΕΙ), που επισκέπτεται την Ελλάδα μετά από πρόσκληση της ΚΕ του ΚΚΕ.

Τόνισε ότι το ποιοτικά νέο που έφερε στη ζωή των εργατών το ΚΚΕ, ήταν η αναγνώριση από την εργατική τάξη του δικαιώματος να είναι τάξη για τον εαυτό της.

«Δεν είναι μόνο οι οικονομικοί αγώνες που καθορίστηκε το περιεχόμενό τους, ο προσανατολισμός τους από την ιδεολογική παρέμβαση των κομμουνιστών. Είναι και η πολιτική ανάσα. Αυτό που μάθαμε να λέμε “δικαιώματα”, “ελευθερίες”, και που φέρνει έντονη τη σφραγίδα της πάλης των κομμουνιστών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!