Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Κουρουμπλής: Τέλος στη λιτότητα με την εκλογή Πιτέλα στην προεδρία της Ευρωβουλής
[Newsbeast]: Κουρουμπλής: Τέλος στη λιτότητα με την εκλογή Πιτέλα στην προεδρία της Ευρωβουλής

[Newsbeast]: Κουρουμπλής: Τέλος στη λιτότητα με την εκλογή Πιτέλα στην προεδρία της Ευρωβουλής

Ο επικεφαλής των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών ζήτησε γι’ άλλη μια φορά τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους

Ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, συναντήθηκε χθες το απόγευμα στις Βρυξέλλες με τον επικεφαλής της ομάδας των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών και υποψήφιο για την προεδρία της Ευρωβουλής, Τζιάνι Πιτέλα.

Ο έλληνας υπουργός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την απόφαση του κ. Πιτέλα να διεκδικήσει την προεδρία της Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τόνισε ότι ήταν μία κίνηση προς τη σωστή κατεύθυνση, διότι πρέπει να αποφευχθεί ένα μονοπώλιο της ευρωπαϊκής δεξιάς στα κορυφαία θεσμικά όργανα της ΕΕ.

«Με μία εκλογή Πιτέλα στην προεδρία της Ευρωβουλής, ενός πραγματικού φίλου της Ελλάδας που στάθηκε δίπλα μας, τόσο στην οικονομική κρίση, αλλά και στο προσφυγικό, η λιτότητα θα έρθει πιο κοντά στο τέλος της», δήλωσε στην ιστοσελίδα EurActiv ο κ. Κουρουμπλής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Πιτέλα επανέλαβε την πάγια θέση του σχετικά με την ανάγκη λήψης άμεσων μέτρων για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους, προκειμένου να «πάρει ανάσα η ελληνική οικονομία».

Ο ίδιος δήλωσε επιπλέον ότι θα παρέχει στήριξη στις πρωτοβουλίες που θα αναλάβει η ελληνική κυβέρνηση σε ζητήματα νησιωτικότητας.

Οι δύο άνδρες συζήτησαν διεξοδικά το προσφυγικό και τις επιπτώσεις του πολέμου στη Μέση Ανατολή, ενώ τονίστηκε εκ νέου η ανάγκη να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα από τους Ευρωπαίους εταίρους αναφορικά με τις ποσοστώσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!