Παρασκευή, 13 Δεκεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Κουμουτσάκος προς Τουρκία: Οι απειλητικές δηλώσεις δεν βοηθούν κανέναν
[Newsbeast]: Κουμουτσάκος προς Τουρκία: Οι απειλητικές δηλώσεις δεν βοηθούν κανέναν

[Newsbeast]: Κουμουτσάκος προς Τουρκία: Οι απειλητικές δηλώσεις δεν βοηθούν κανέναν

«Η Ελλάδα κάνει αυτό που της αναλογεί»

Την επισήμανση από μέρους του, προς τον υφυπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας Ισμαίλ Τσατακλί κατά τις συνομιλίες τους στη Βιέννη, αλλά και δημόσια, πως «οι επαναλαμβανόμενες δηλώσεις, ότι “θα ανοιχθούν οι πύλες της μετανάστευσης” είναι αντιπαραγωγικές και δεν βοηθούν κανέναν», τονίζει, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη, αρμόδιος για θέματα μεταναστευτικής πολιτικής, Γιώργος Κουμουτσάκος , μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Στις δηλώσεις του, ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη αναφέρεται στη συμμετοχή του και τις διμερείς συναντήσεις του κατά τη διήμερη υπουργική διάσκεψη «Vienna Migration Conference 2019», που ολοκληρώθηκε απόψε στην αυστριακή πρωτεύουσα.

Όπως επισήμανε στον Τούρκο συνομιλητή του ο κ. Κουμουτσάκος, «οι δηλώσεις αυτές, που εκλαμβάνονται στην Ευρώπη και σε πολλές ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ως απειλή, δεν βοηθούν ούτε την Τουρκία, διότι διαμορφώνουν ένα βαρύ κλίμα στην Ευρώπη απέναντι των αιτημάτων και των προσδοκιών της Άγκυρας και δεν είναι βεβαίως θετικό για την Ευρώπη και για την Ελλάδα που δέχεται αυτά τα κύματα μετανάστευσης, διότι αυτές οι δηλώσεις λειτουργούν ως προσκλητήριο και για τους μετανάστες και για τους πρόσφυγες και κυρίως για τους διακινητές».

Του ανέφερε επίσης ότι η Ελλάδα είναι αποφασισμένη να συνεχίσει να επικοινωνεί και να συζητά με την Τουρκία, διότι μόνον μέσα από αυτή τη συζήτηση μπορούν να φθάσουν σε σημεία τελικά που ο ένας θα καταλαβαίνει πολύ περισσότερο τον άλλο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!