Πέμπτη, 13 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
8 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
6 °C 2 kmh
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: Κούλογλου: Δίκαιο αίτημα, ηθικό η διεκδίκηση των γερμανικών κατοχικών οφειλών
[Newsbeast]: Κούλογλου: Δίκαιο αίτημα, ηθικό η διεκδίκηση των γερμανικών κατοχικών οφειλών

[Newsbeast]: Κούλογλου: Δίκαιο αίτημα, ηθικό η διεκδίκηση των γερμανικών κατοχικών οφειλών

Εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη για το θέμα

Τα βασικά σημεία του πορίσματος, που κατέθεσε η πλειοψηφία της Διακομματικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Διεκδίκησης των Γερμανικών Οφειλών, παρουσίασε απόψε σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη για το θέμα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τριαντάφυλλος Μηταφίδης.

«Τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας δεν παραγράφονται, η μόνη ελληνική κυβέρνηση που τάχθηκε υπέρ της παραγραφής των εγκλημάτων του ναζισμού ήταν η κυβέρνηση της χούντας» τόνισε.

Την εκδήλωση με θέμα «Άγος απλήρωτον, η διεκδίκηση των γερμανικών κατοχικών οφειλών» διοργάνωσαν οι Οργανώσεις Μελών ΣΥΡΙΖΑ Φαλήρου, Τούμπας, Χαριλάου και εκτός από τον κ. Μηταφίδη μίλησε ο ευρωβουλευτής του κόμματος Στέλιος Κούλογλου.

Σε ό,τι αφορά τα επόμενα βήματα, στα οποία προτίθεται να προβεί η κυβέρνηση για τη αξίωση επανορθώσεων, ο κ. Μηταφίδης επισήμανε πως «το κρίσιμο ζήτημα είναι η έκθεση της κοινοβουλευτικής επιτροπής να φτάσει στην Ολομέλεια της Βουλής, να κυρωθεί και να γίνει ένας μπούσουλας διεκδίκησης», διαβεβαιώνοντας ότι «η καθυστέρηση που υπήρξε δεν έχει πίσω της καμία πολιτική σκοπιμότητα». «Οι επιτροπές αυτές είναι συμβουλευτικές προς την κυβέρνηση, δεν έχουν αποφασιστικό ρόλο, όμως έχουν τη σημασία τους. Με συμφωνία όλων των κομμάτων είπαμε ότι σε καμία περίπτωση δεν θα έπρεπε για τις γερμανικές κατοχικές οφειλές να υπάρξει έστω και υποψία ακόμη συμψηφισμού με τα υπαρκτά ή ανύπαρκτα χρέη της χώρας μας προς το γερμανικό κράτος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!