Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
25 °C 0 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
24 °C 2 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Κουίκ: Η ελευθερία θα έρθει και στην Κύπρο
[Newsbeast]: Κουίκ: Η ελευθερία θα έρθει και στην Κύπρο

[Newsbeast]: Κουίκ: Η ελευθερία θα έρθει και στην Κύπρο

«Το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού δεν θα εξουσιάζεται από κόμματα»

Η ελευθερία θα έρθει και στην Κύπρο τόνισε ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, προς τους συμμετέχοντες στο 19ο Παγκόσμιο Συνέδριο Αποδήμων Κυπρίων -μεταξύ των οποίων και ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδης- σημειώνοντας πως ο υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Νίκος Κοτζιάς, «είναι καλά διαβασμένος».

Ο υφυπουργός αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό, κ. Κουίκ, διαβεβαίωσε ότι ο στόχος του είναι να γιγαντωθεί η διασπορά. Συναφώς, αναφέρθηκε στην προώθηση νομοθεσίας για την αναγέννηση του Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού (ΣΑΕ), στο οποίο, όπως ανέφερε, έχει θέση και ο κυπριακός Ελληνισμός. Το νέο ΣΑΕ, διαβεβαίωσε, «δεν θα εξουσιάζεται από κόμματα και κυβερνήσεις, ώστε επιτέλους να αποκτήσει την ανεξαρτησία της η ομογένεια και θα έχει έδρα τη Θεσσαλονίκη και θα αυτοχρηματοδοτηθεί». Ένα δολάριο κάθε χρόνο να εισφέρει ο κάθε απόδημος, το ΣΑΕ θα έχει προϋπολογισμό, «που θα αγοράζει βουνά», είπε.

«Το κόμμα του ΣΑΕ θα είναι ένα, θα λέγεται Ελλάδα, με σημαία γαλανόλευκη και στη μέση το σταυρό», πρόσθεσε, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο υφυπουργός Εξωτερικών. Επίσης, ανακοίνωσε ότι θα υπάρξει σύντομα τριμερής συνεργασία Ελλάδας-Κύπρου-Αρμενίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!