Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: Κώστας Ηλιάκης: Σαν σήμερα «έφυγε» ο πιλότος που ήταν έτοιμος για κάθε είδους αποστολή
[Newsbeast]: Κώστας Ηλιάκης: Σαν σήμερα «έφυγε» ο πιλότος που ήταν έτοιμος για κάθε είδους αποστολή

[Newsbeast]: Κώστας Ηλιάκης: Σαν σήμερα «έφυγε» ο πιλότος που ήταν έτοιμος για κάθε είδους αποστολή

Σκοτώθηκε σε αερομαχία με τουρκικά μαχητικά στην Κάρπαθο

Σαν σήμερα, τις 23 Μαΐου του 2006, ο Σμηναγός (Ι) Κωνσταντίνος Ηλιάκης έχασε τη ζωή του κοντά στην Κάρπαθο, έπειτα από προσπάθεια αναχαίτισης τουρκικού F-16.

Ο Κώστας Ηλιάκης γεννήθηκε στα Χανιά στις 15 Αυγούστου 1970. Ήταν ο τέταρτος γιος του Ιωάννη και της Ειρήνης Ηλιάκη. Μαθήτευσε στα δημόσια σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων. Σεμνός, χαμηλών τόνων, αλλά παράλληλα μεθοδικός και ψύχραιμος κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες, έχοντας από τη νεαρή του ηλικία αγάπη για το αεροπλάνο, πέτυχε το 1989 την είσοδό του στη Σχολή Ικάρων, την οποία είχε μόνη επιλογή στο Μηχανογραφικό για τη συμμετοχή στις πανελλήνιες εξετάσεις.

Επιμελής Ίκαρος, ορκίστηκε ανθυποσμηναγός το καλοκαίρι του 1993 και τοποθετήθηκε στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος για να ολοκληρωθεί η πτητική του εκπαίδευση με αεροσκάφη Τ2. Κατόπιν τοποθετήθηκε στην 115 ΠΜ, 340 Μοίρα Βομβαρδισμού στα αεροσκάφη Α-7 Corsair.

Στη διάρκεια αυτών των ετών φοίτησε σε διάφορα σχολεία της Πολεμικής Αεροπορίας , όπως το σχολείο Όπλων και Τακτικής. Αποφοίτησε το Πρόγραμμα Τακτικής Ηγεσίας και λόγω του υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης του διακρινόταν σε όλα τα είδη αποστολών. Αυτά, σε συνδυασμό με τις ικανότητες και την ευσυνειδησία του, τον καθιστούν έναν από τους πιο ικανούς επαγγελματίες στον χώρο του και έτσι επιλέχθηκε το 2002,να αποτελέσει μέρος του πυρήνα των 10 Ιπταμένων οι οποίοι στάλθηκαν για εκπαίδευση στα νέα F-16 Block 52+ στις ΗΠΑ. Ολοκλήρωσε την εκπαίδευση και επέστρεψε στην Ελλάδα, στην 347 Μοίρα στην Αγχίαλο μέχρι να έλθουν τα νέα αεροπλάνα στην 115 ΠΜ.

Σύμφωνα με το news.gr , μετά από οκτώ μήνες, τον Ιούνιο του 2003, πήρε μετάθεση για την 340 Μοίρα, την αγαπημένη του «Αλεπού», όπου απέκτησε επιπλέον εμπειρία στην αναχαίτιση με τα νέα F-16 Block 52+, συμμετείχε στον σχεδιασμό και εκτέλεση Επιχειρήσεων τη νύχτα και ήταν παράλληλα εκπαιδευτής αέρος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!