Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Κορονοϊός: Οι εντάσεις στην οικονομία και ο εντεινόμενος ρατσισμός κατά Κινέζων πολιτών
[Newsbeast]: Κορονοϊός: Οι εντάσεις στην οικονομία και ο εντεινόμενος ρατσισμός κατά Κινέζων πολιτών

[Newsbeast]: Κορονοϊός: Οι εντάσεις στην οικονομία και ο εντεινόμενος ρατσισμός κατά Κινέζων πολιτών

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα προσπαθήσει «να μιλήσει με μία φωνή»

Ο γιατρός της κινεζικής πρεσβείας στην Ιταλία απηύθυνε έκκληση προς τους Ιταλούς πολίτες, να σταματήσουν οι διακρίσεις και οι φραστικές επιθέσεις που σημειώθηκαν τις περασμένες ημέρες σε βάρος κινέζων πολιτών, εξαιτίας της ανησυχίας για τυχόν μετάδοση του κορονοϊού .

Το τελευταίο συμβάν σημειώθηκε χθες σε λεωφορείο της Ρώμης, όπου άγνωστοι έγραψαν, πάνω σε κάθισμα, ότι απαγορεύεται η είσοδος σε κινέζους. Πριν από λίγες ημέρες, κινέζοι πολίτες είχαν αναγκασθεί από τους υπόλοιπους επιβάτες να κατέβουν από δημοτικό λεωφορείο.

«Στην κινεζική κοινότητα διαδίδεται πανικός. Όχι εξαιτίας του κορονοϊού , αλλά λόγω της ασφάλειας», τονίζει ο επιστήμονας που συνεργάζεται με την κινεζική πρεσβεία στην Ρώμη και προσθέτει:

«Σημειώθηκαν επιθέσεις κατά Κινέζων στην Ιταλία. Όχι κατά τουριστών, αλλά μελών της μόνιμης κινεζικής κοινότητας. Θα ήθελα να καλέσω τους Ιταλούς φίλους να επιδείξουν προσοχή σε ό,τι αφορά την προστασία της ασφάλειας των συμπατριωτών μας, που ζουν και εργάζονται στην Ιταλία. Να αποφύγουν προλήψεις, διακρίσεις, επιθέσεις. Ύβρεις και απειλές δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές».

Παράλληλα, έπειτα από δύο εβδομάδες παρακολούθησης, πήραν εξιτήριο από το νοσοκομείο λοιμωδών νόσων της Ρώμης Λάτζαρο Σπαλαντσάνι οι 20 κινέζοι τουρίστες που ανήκαν στο γκρουπ των δυο συμπατριωτών τους οι οποίοι διαγνώσθηκαν θετικοί στον κορονοϊό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!