Τετάρτη, 23 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Κόντρα στη Βουλή για τον νέο πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου
[Newsbeast]: Κόντρα στη Βουλή για τον νέο πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου

[Newsbeast]: Κόντρα στη Βουλή για τον νέο πρόεδρο του Πράσινου Ταμείου

Χατζηδάκης: Θα πρέπει να δούμε ποια είναι η καλύτερη λύση για τη ΔΕΗ, για την τοπική οικονομία και για τη χώρα

«Στο θέμα της Μονάδας Πτολεμαΐδα 5 έχει γίνει λάθος και από τα τρία κόμματα που κυβέρνησαν. Τώρα ενώπιον αυτού του λάθους θα πρέπει να δούμε ποια είναι η καλύτερη λύση για τη ΔΕΗ , για την τοπική οικονομία και για τη χώρα», ανέφερε, μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης.

«Θέλουμε τις προτάσεις της αντιπολίτευσης. Αν δεν μας κάνετε προτάσεις, προφανώς εμείς θα προχωρήσουμε και χωρίς αυτές. Αλλά θέλουμε το ταχύτερο δυνατό όλο αυτό το σχέδιο για την απολιγνιτοποίηση να διαμορφωθεί», είπε ο υπουργός, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Η απολιγνιτοποίηση προχωρεί για λόγους περιβαλλοντικούς και οικονομικούς. Η παραγωγή λιγνίτη θεωρείτο, την προηγούμενη δεκαετία, ότι ήταν το διαμάντι, το συγκριτικό πλεονέκτημα της ΔΕΗ. Από εκείνο το χρονικό σημείο μέχρι σήμερα, λόγω των διεθνών δεσμεύσεων της χώρας και των αποφάσεων στην Ευρώπη, φτάσαμε πέρυσι η ΔΕΗ να “μπει μέσα”, μόνο από τις λιγνιτικές μονάδες, 200.000.000 ευρώ. Φτάσαμε συνολικά η ΔΕΗ να έχει μπει μέσα από τις λιγνιτικές μονάδες 683.000.000 ευρώ. Φτάσαμε στο σημείο σήμερα, αν κλείσουμε τις παλαιές λιγνιτικές μονάδες και συνεχίσουμε να πληρώνουμε τους εργαζόμενους, να μας κοστίζει λιγότερα από ό,τι να τις κρατήσουμε ανοιχτές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!