Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Κόνσολας: Έχουμε στρατηγικό σχέδιο για τον τουρισμό σε βάθος δεκαετίας
[Newsbeast]: Κόνσολας: Έχουμε στρατηγικό σχέδιο για τον τουρισμό σε βάθος δεκαετίας

[Newsbeast]: Κόνσολας: Έχουμε στρατηγικό σχέδιο για τον τουρισμό σε βάθος δεκαετίας

«Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να δημιουργήσει, στο τέλος θα μπορείτε και να μας κρίνετε αυστηρά»

«Έχουμε βιώσιμη τουριστική πολιτική και ένα στρατηγικό σχέδιο σε βάθος 10ετίας για τον τόπο» δήλωσε ο υφυπουργός Τουρισμού,Μάνος Κόνσολας , σε μεγάλη σύσκεψη για τον τουρισμό που πραγματοποιήθηκε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας στον Βόλο. Στη σύσκεψη συμμετείχαν δεκάδες εκπρόσωποι φορέων εμπλεκόμενων με τον τουρισμό, παρουσία του περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστού και του γ.γ. Τουρισμού Κώστα Λούλη.

Ο υφυπουργός τόνισε ότι «η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι αποφασισμένη να δημιουργήσει και να έχουμε συνέργειες με ιδιωτικούς φορείς, στα πλαίσια όμως της εκλογίκευσης. Στο τέλος θα μπορείτε και να μας κρίνετε αυστηρά. Αυτό που έχει ανάγκη ο ελληνικός τουρισμός, είναι μια πολυκεντρική ανάπτυξη, και ειδικά η Θεσσαλία πρέπει να παίξει κεντρικό ρόλο στον συγκεκριμένο τομέα και το ΑΕΠ της Περιφέρειας είναι σχετικά μικρό, από όσο έχει την δυνατότητα να προσφέρει. Γι’ αυτό και ο στόχος μας είναι ρεαλιστικός» ανέφερε.

«Δεν υπάρχει τουρισμός χωρίς τις ανάλογες υποδομές και κυρίως χωρίς αξιόλογες συγκοινωνικές συνδέσεις. Πρέπει να είναι συντονισμένοι οι σιδηρόδρομοι, οι αυτοκινητόδρομοι, τα λιμάνια και τα αεροδρόμια για να υπάρχει ένα ενιαίο πλαίσο παροχής υπηρεσιών. Και στην Θεσσαλία υπάρχουν οι προοπτικές» κατέληξε ο κ. Κόνσολας.

Προηγήθηκε ενημέρωση του υφυπουργού Τουρισμού Μάνου Κόνσολα από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό, για τα στοχευμένα σχέδια από την Περιφέρεια, ώστε να αυξηθεί το ποσοστό της Θεσσαλίας στο ΑΕΠ της χώρας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!