Δευτέρα, 16 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Newsbeast]: Κόλπα για να χορταίνεις πιο εύκολα όταν κάνεις δίαιτα
[Newsbeast]: Κόλπα για να χορταίνεις πιο εύκολα όταν κάνεις δίαιτα

[Newsbeast]: Κόλπα για να χορταίνεις πιο εύκολα όταν κάνεις δίαιτα

Kαθημερινές συνήθειες που βοηθούν στην αίσθηση κορεσμού

Το αίσθημα πείνας αποτελεί βασικό παράγοντα για την τήρηση μιας δίαιτας απώλειας βάρους . Και αυτό, γιατί ένα πρόγραμμα διατροφής που δεν επιτυγχάνει αποτελεσματική ρύθμιση της πείνας μπορεί να οδηγήσει σε συχνό «τσιμπολόγημα» και κατανάλωση τροφίμων εκτός προγράμματος, αυξάνοντας τελικά τη συνολική πρόσληψη θερμίδων.

Πέρα όμως από το σχεδιασμό ενός διαιτολογίου που θα καλύπτει τις ιδιαίτερες ανάγκες και προτιμήσεις του ατόμου, ορισμένες καθημερινές συνήθειες μπορούν να βοηθήσουν στην ικανοποίηση του αισθήματος πείνας. Μία από αυτές, είναι η τακτική κατανάλωση σαλάτας μαζί με τα κυρίως γεύματα.

Ειδικότερα, τα λαχανικά προσφέρουν σημαντικό πλεονέκτημα, καθώς συνδυάζουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες, που προάγουν το αίσθημα κορεσμού και ταυτόχρονα χαμηλό θερμιδικό περιεχόμενο. Έτσι, μπορούν να κάνουν το γεύμα σας στη δίαιτα πιο «πλούσιο» και χορταστικό, χωρίς να αυξήσουν την ενεργειακή του πυκνότητα. Ωστόσο, σημαντική προϋπόθεση είναι η σαλάτα να αποτελείται από ποικιλία λαχανικών με λίγο ελαιόλαδο, χωρίς θερμιδογόνα υλικά, όπως για παράδειγμα το τυρί, τα παξιμάδια και οι ξηροί που συχνά προστίθενται στις σαλάτες.

Πηγή: neadiatrofis.gr

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!