Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: Κλειστός ο δρόμος προς τον Λυκαβηττό, πολύ υψηλός σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς
[Newsbeast]: Κλειστός ο δρόμος προς τον Λυκαβηττό, πολύ υψηλός σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς

[Newsbeast]: Κλειστός ο δρόμος προς τον Λυκαβηττό, πολύ υψηλός σήμερα ο κίνδυνος πυρκαγιάς

Σε ισχύ έκτακτα μέτρα

Δεν επιτρέπεται σήμερα η πρόσβαση στον λόφο του Λυκαβηττού, καθώς οι αρχές λαμβάνουν έκτακτα μέτρα λόγω του πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς.

Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, κίνδυνος πυρκαγιάς κατηγορίας 4 προβλέπεται σήμερα για την Περιφέρεια Αττικής και την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας – συγκεκριμένα την Εύβοια.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των περιοχών αυτών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Παράλληλα, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!