Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Newsbeast]: Η κυβερνοασφάλεια στην Ελλάδα και τα «πρωτόγονα» όπλα
[Newsbeast]: Η κυβερνοασφάλεια στην Ελλάδα και τα «πρωτόγονα» όπλα

[Newsbeast]: Η κυβερνοασφάλεια στην Ελλάδα και τα «πρωτόγονα» όπλα

Πώς τα «ζόμπι» έπληξαν ακόμη και τη σελίδα του πρωθυπουργού

Επιπτώσεις σε επικοινωνιακό και ψυχολογικό επίπεδο φέρεται να έχει ο πόλεμος των χάκερ που σημειώθηκε μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας τις προηγούμενες ημέρες. Σε μια ήδη κρίσιμη περίοδο που διανύει η χώρα μας δεν μπορεί να χαρακτηριστική «μικρό» το χτύπημα των Τούρκων σε ιστοσελίδες της ΕΥΠ, του υπουργείου Εξωτερικών ακόμη και του ίδιου του Έλληνα πρωθυπουργού .

Σε παλαιότερο δημοσίευμά της η εφημερίδα «Καθημερινή» (την περασμένη Τετάρτη) έγραφε πως η επίθεση που δέχθηκαν οι ελληνικές ιστοσελίδες ήταν η πιο συνήθης ψηφιακή «παρενόχληση». Στόχο μάλιστα είχε να επιβάλει την άρνηση παροχής υπηρεσίας (Denial of Service) από το σύστημα που ελέγχει την ιστοσελίδα και η οποία είχε κατανεμημένα χαρακτηριστικά (Distributed DoS). Δεν ήταν ένας υπολογιστής που πραγματοποιούσε την επίθεση, αλλά παρά πολλοί που ήταν ελεγχόμενοι («ζόμπι») από τους ίδιους χάκερ. Οι «ζόμπι» υπολογιστές «υπερφόρτωσαν» τα συστήματα των ιστοσελίδων με πληθώρα αιτημάτων πρόσβασης, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να εξυπηρετήσουν τα αιτήματα, είτε αυτά ήταν κακόβουλα, είτε όχι.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές η επίθεση εξελισσόταν για ημέρες και ο στόχος της για κάποιες –τουλάχιστον– ώρες επιτεύχθηκε, αφού οι κυβερνητικές ιστοσελίδες «έπεσαν», τόσο το Σάββατο 18 Ιανουαρίου όσο και την περασμένη Πέμπτη 23 Ιανουαρίου. Τη δεύτερη φορά, μάλιστα, έπεσε και η πρωθυπουργική ιστοσελίδα primeminister.gr.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!