Τρίτη, 28 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Κυβέρνηση Ανατολικής Λιβύης: «Ο Ερντογάν βρίσκεται σε χρονοδίνη και λειτουργεί σαν Σουλτάνος»
[Newsbeast]: Κυβέρνηση Ανατολικής Λιβύης: «Ο Ερντογάν βρίσκεται σε χρονοδίνη και λειτουργεί σαν Σουλτάνος»

[Newsbeast]: Κυβέρνηση Ανατολικής Λιβύης: «Ο Ερντογάν βρίσκεται σε χρονοδίνη και λειτουργεί σαν Σουλτάνος»

«Οι συμφωνίες Λιβύης-Τουρκίας θεωρούν ότι δεν υπάρχει Κρήτη και Κύπρος και αυτό είναι μια γεωγραφική καταστροφή»

«Το κοινοβούλιο πρέπει να εξετάσει τις συμφωνίες Τρίπολης – Άγκυρας» ξεκαθάρισε ο απεσταλμένος του πρωθυπουργού της κυβέρνησης της ανατολικής, Λιβύης , που αντιτίθεται στην κυβέρνηση της Τρίπολης.

Η συμφωνία για τον καθορισμό των θαλάσσιων συνόρων μεταξύ της Τουρκίας και της κυβέρνησης της Τρίπολης (GNA) θα πρέπει να μελετηθεί από τους εμπειρογνώμονες του λιβυκού Κοινοβουλίου, δήλωσε σήμερα ο Αρέφ Άλι Νάγιεντ, ειδικός απεσταλμένος της κυβέρνησης της ανατολικής Λιβύης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο πρακτορείο Sputnik.

Ο Νάγιεντ είναι απεσταλμένος του Αμπντάλα Θάνι, του επικεφαλής της κυβέρνησης που εδρεύει στο Τομπρούκ της ανατολικής Λιβύης και αντιτίθεται στην GNA, που εδρεύει στην Τρίπολη, με πρωθυπουργό τον Φαγιέζ αλ Σάρατζ.

«Τέτοιες συμφωνίες είναι περίπλοκα έγγραφα που πρέπει να αποτελούν αντικείμενο μελέτης από τα αρμόδια και έμπειρα πρόσωπα (…), από ειδικούς και είναι αρμοδιότητα του Κοινοβουλίου να συνάπτει τέτοιες συμφωνίες. Δεν έχει καμία δουλειά ο Σάρατζ να συνάπτει τέτοιες συμφωνίες», είπε ο Νάγιεντ, επισημαίνοντας ότι οι συμφωνίες Λιβύης-Τουρκίας «φαίνεται να θεωρούν ότι δεν υπάρχει Κρήτη, ότι δεν υπάρχει Κύπρος και αυτό είναι μια τεράστια γεωγραφική καταστροφή».

Ο Νάγιεντ πρόσθεσε ότι δεν θέλει να εκφράσει καμία κρίση για τις λεπτομέρειες των συμφωνιών, δεδομένου ότι θα έπρεπε να μελετηθούν από τις κοινοβουλευτικές επιτροπές και τους ειδικούς του υπουργείου Εξωτερικών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!