Κυριακή, 25 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν νοείται λύση του Κυπριακού χωρίς την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων
[Newsbeast]: Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν νοείται λύση του Κυπριακού χωρίς την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων

[Newsbeast]: Κυριάκος Μητσοτάκης: Δεν νοείται λύση του Κυπριακού χωρίς την αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων

«Το ταξίδι αυτό γίνεται σε μια συγκυρία ιδιαίτερα φορτισμένη»

Συνάντηση με τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη είχε τη Δευτέρα 29 Ιουλίου ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε δηλώσεις μετά από την συνάντηση εξέφρασε τη συγκίνηση του για το γεγονός ότι το πρώτο του ταξίδι ως πρωθυπουργός είναι στην Κύπρο. Ο Έλληνας πρωθυπουργός τόνισε ότι οι δυο ηγέτες προχώρησαν σε ουσιαστικές συζητήσεις και πως «το ταξίδι αυτό γίνεται σε μια συγκυρία ιδιαίτερα φορτισμένη».

Ο κ. Μητσοτάκης μιλώντας για το Κυπριακό τόνισε ότι «ο τερματισμός της τουρκικής κατοχής παραμένει σταθερά το πρώτο μας μέλημα. Επανέλαβα ότι δεν νοείται λύση του Κυπριακού χωρίς την κατάργηση των τουρκικών εγκλίσεων και χωρίς αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων».

Ο Έλληνας πρωθυπουργός μίλησε και για την προκλητικότητα της Τουρκίας αναφέροντας ότι «συζητήσαμε για την εντεινόμενη τουρκική προκλητικότητα και για τους τρόπους οργανωμένης αντίδρασης, που αφορά και την ίδια την ΕΕ». Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι «η όποια κλιμακούμενη τουρκική προκλητικότητα πρέπει να λαμβάνει ανάλογης έντασης απάντηση από την ΕΕ».

«Η Κύπρος θα έχει τη συμπαράσταση της Ελλάδα και της ΕΕ σε οποιαδήποτε κλιμάκωση των προκλήσεων για τα ενεργειακά θέματα», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη Λευκωσία, κατά τη διάρκεια των κοινών δηλώσεων με τον Ν. Αναστασιάδη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!