Παρασκευή, 18 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Newsbeast]: Σε κινούμενη άμμο το eBay, μπήκε ακόμα και στο στόχαστρο του Κογκρέσου!
[Newsbeast]: Σε κινούμενη άμμο το eBay, μπήκε ακόμα και στο στόχαστρο του Κογκρέσου!

[Newsbeast]: Σε κινούμενη άμμο το eBay, μπήκε ακόμα και στο στόχαστρο του Κογκρέσου!

Όταν πουλάς παράνομα προϊόντα και είσαι κολοσσός, όλο και κάποιος θα το μυριστεί

Μια επιτροπή αμερικανών γερουσιαστών ζητά ήδη εξηγήσεις από το eBay για το πώς σκοπεύει να σταματήσει τις παράνομες πωλήσεις ηλεκτρικών τσιγάρων στην πλατφόρμα του.

Όπως είχε φανεί σε ομοσπονδιακή έρευνα του Ιουνίου, ιστοσελίδες ηλεκτρονικού εμπορίου, όπως το eBay και το Alibaba , είναι γεμάτες με προϊόντα ηλεκτρονικού τσιγάρου, άλλα νόμιμα και άλλα παράνομα.

Κι ενώ το eBay έχει τα δικά του εργαλεία για να αφαιρεί τις παράνομες καταχωρίσεις, παραμένει σχετικά εύκολο να αγοράσεις προϊόντα καπνού και ηλεκτρονικά τσιγάρα από τις σελίδες του. Ένα επιπλέον πρόβλημα εδώ είναι πως η ταυτότητα του αγοραστή δεν μπορεί να εξακριβωθεί και μπορεί κάλλιστα να είναι ανήλικος.

«Μόνο τον τελευταίο χρόνο, έχουμε μπλοκάρει ή αφαιρέσει εκατοντάδες χιλιάδες καταχωρίσεις ηλεκτρονικού τσιγάρου», δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του eBay, οι γερουσιαστές επιμένουν όμως και απαιτούν δραστικότερα μέτρα. Αλλιώς θα πάρουν αυτοί μέτρα, όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά στην επιστολή που έστειλαν στον κολοσσό.

Με μια σειρά μυστηριωδών θανάτων και ασθενειών στις ΗΠΑ να συνδέονται τον τελευταίο καιρό με το ηλεκτρονικό τσιγάρο, πολλοί σπεύδουν να αλλάξουν όρους και νομοθεσίες . Το eBay είχε βρεθεί ξανά στη δίνη του κυκλώνα τον Απρίλιο του 2018, όταν ο αμερικανικός ΕΟΦ ειδοποίησε το site πως προϊόντα καπνού και ηλεκτρονικού τσιγάρου κατακλύζουν τις σελίδες του.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!