Πέμπτη, 22 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Newsbeast]: Ο κίνδυνος για τα προσωπικά δεδομένα μέσω των «likes» σε ιστοσελίδες
[Newsbeast]: Ο κίνδυνος για τα προσωπικά δεδομένα μέσω των «likes» σε ιστοσελίδες

[Newsbeast]: Ο κίνδυνος για τα προσωπικά δεδομένα μέσω των «likes» σε ιστοσελίδες

Η προειδοποίηση από το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Υπεύθυνες για τη συγκέντρωση των προσωπικών δεδομένων μπορεί να θεωρηθούν οι εταιρίες που έχουν ενσωματωμένες στις ιστοσελίδες τους την επιλογή «like» της Facebook, επιτρέποντας να διαβιβάζονται στοιχεία των χρηστών στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Αυτού του είδους οι πρόσθετες επιλογές (plugin) σε ιστοσελίδες είναι συνηθισμένο χαρακτηριστικό για το διαδικτυακό εμπόριο, καθώς οι εταιρίες θέλουν να προωθήσουν τα προϊόντα τους σε δημοφιλή social media, αλλά οι επικριτές τους φοβούνται ότι η μεταβίβαση των δεδομένων μπορεί να παραβιάζει τους νόμους περί προσωπικών δεδομένων.

Η απόφαση του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ελήφθη αφού γερμανική καταναλωτική οργάνωση κινήθηκε νομικά κατά της εταιρίας διαδικτυακού εμπορίου Fashion ID για την παραβίαση των κανόνων περί προστασίας των προσωπικών δεδομένων, μέσω της χρήσης της συγκεκριμένης επιλογής στην ιστοσελίδα της.

Στη συνέχεια δικαστήριο της χώρας ζήτησε τη συνδρομή του Δικαστηρίου της Ε.Ε., οι δικαστές του οποίου έκριναν ότι οι ιστοσελίδες και η Facebook επωμίζονται από κοινού την ευθύνη.

«Ο διαχειριστής μιας ιστοσελίδας στην οποία έχει ενσωματωθεί η επιλογή “like” του Facebook μπορεί να είναι υπεύθυνος από κοινού με τη Facebook για τη συλλογή και διαβίβαση στη Facebook δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα των επισκεπτών της ιστοσελίδας του», ανέφεραν οι δικαστές, όπως μεταφέρει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!