Τετάρτη, 21 Νοεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
20 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
17 °C 3 kmh
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Newsbeast]: Κερδοφόρα, ηλεκτρική και παγκόσμια η Opel
[Newsbeast]: Κερδοφόρα, ηλεκτρική και παγκόσμια η Opel

[Newsbeast]: Κερδοφόρα, ηλεκτρική και παγκόσμια η Opel

Το σχέδιο PACE! έχει αποτέλεσμα

Ένα χρόνο μετά την παρουσίαση του στρατηγικού σχεδίου PACE! η Opel/Vauxhall έχει επιστρέψει σε σωστή πορεία. Το “PACE! «λειτουργεί». Η Opel θα είναι κερδοφόρα, ηλεκτρική και παγκόσμια. Αυτό είναι κάτι για το οποίο μπορούν να είναι υπερήφανοι όλοι οι εργαζόμενοι, καθώς κατάφεραν να αναδιοργανωθούν τους τελευταίους δώδεκα μήνες και να αλλάξουν νοοτροπία. Αποτέλεσμα, η καταγραφή κερδών ύψους 502 εκατ. ευρώ το πρώτο εξάμηνο του 2018.

Ένας σημαντικός μοχλός επιτυχίας είναι η βελτιωμένη ανταγωνιστικότητα σε όλους τους τομείς της εταιρίας. Η Opel κατάφερε να περικόψει τα πάγια έξοδά της κατά 28% το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς. Εκτενείς συμφωνίες για την προώθηση της ανταγωνιστικότητας υπογράφηκαν με τους κοινωνικούς εταίρους, κάτι που επέτρεψε μία αξιοσημείωτη βελτίωση της σχέσης κόστους προς έσοδο. Η εταιρία τήρησε επίσης τη δέσμευσή της να βελτιστοποιήσει τη λειτουργία των ανώτερων κλιμακίων της διοίκησης: κατά τη διάρκεια της περσινής χρονιάς, έγιναν περικοπές κατά 25% σε διευθυντικές θέσεις, ενώ η μάρκα παραμένει πιστή στο στόχο της για αποφυγή του κλεισίματος εργοστασίων. Αντίθετα, γίνονται επενδύσεις σε διάφορους τομείς, ενώ σε πολλά εργοστάσια έχει ήδη ανατεθεί η παραγωγή νέων προϊόντων.

Michael Lohscheller

Η Γερμανική μάρκα ωφελείται όλο και περισσότερο από την ένταξή της στο Groupe PSA. Οχήματα βασισμένα στις κοινές «Multi Energy Platforms» είναι κατά 50% λιγότερο κοστοβόρα στην εξέλιξή τους ενώ ταυτόχρονα βελτιώνονται ποιοτικά.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!