Τετάρτη, 21 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Η κερδοφόρα επιχείρηση που ανθεί στην Τουρκία είναι… τρίχες
[Newsbeast]: Η κερδοφόρα επιχείρηση που ανθεί στην Τουρκία είναι… τρίχες

[Newsbeast]: Η κερδοφόρα επιχείρηση που ανθεί στην Τουρκία είναι… τρίχες

Η γειτονική χώρα κερδίζει επισκέπτες από όλες τις γωνιές του πλανήτη

Ένα δισ. δολάρια είναι ο τζίρος, σύμφωνα με το BBC, της νέας κερδοφόρας επιχείρησης που γνωρίζει άνθηση στην Τουρκία και αφορά τις… τρίχες. Συγκεκριμένα, πρόκειται για μεταμόσχευση μαλλιών.

Όπως αναφέρεται, μόνο η Κωνσταντινούπολη απαριθμεί 400 ειδικευμένες κλινικές, που έναντι 1.500 έως 2.000 υπόσχονται θαύματα για το τριχωτό της κεφαλής, ενώ πάνω από 25.000 είναι οι αιτήσεις για ραντεβού μόνο από τη Μεγάλη Βρετανία και τις ΗΠΑ. Δεν είναι σπάνιο το θέαμα τον τελευταίο καιρό στους δρόμους της τουρκικής μεγαλούπολης να εμφανίζονται καραφλοί άνδρες με το κεφάλι τους τυλιγμένο με έναν μαύρο επίδεσμο.

Από το 2016 που ξεκίνησε η πτώση αφίξεων τουριστώ ν στη γειτονική χώρα -μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα και τις τρομοκρατικές επιθέσεις- η τοπική επιχειρηματικότητα επιδίωξε να διαφοροποιήσει τις προσφερόμενες εκείνες υπηρεσίες που θα μπορούσαν να σαγηνεύσουν εκ νέου τους επισκέπτες της. Οι από πολλών δεκαετιών εξαιρετικά ειδικευμένες κλινικές μεταμόσχευσης μαλλιών , με καλά καταρτισμένο και έμπειρο προσωπικό, επιστρατεύθηκαν και ήδη η ζήτηση από την Ευρώπη, τις αραβικές χώρες και πρόσφατα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού έχει αρχίσει να ανεβαίνει.

Πλέον, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, εκτιμάται πως στη χώρα πραγματοποιούνται πάνω από 5.000 επεμβάσεις τον μήνα από τους «καλλιεργητές μαλλιών» (όπως ονομάζονται στην Τουρκία), οι οποίοι εκτός από το τριχωτό της κεφαλής υπόσχονται και πυκνές γενειάδες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!