Σάββατο, 15 Δεκεμβρίου 2018
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
16 °C 3 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
8 °C 2 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Καινοτόμο Workshop για την Αρχαία Ελλάδα στην Ελληνική Πρεσβεία στην Ουάσινγκτον
[Newsbeast]: Καινοτόμο Workshop για την Αρχαία Ελλάδα στην Ελληνική Πρεσβεία στην Ουάσινγκτον

[Newsbeast]: Καινοτόμο Workshop για την Αρχαία Ελλάδα στην Ελληνική Πρεσβεία στην Ουάσινγκτον

Δεκάδες μικρά παιδιά έγιναν αρχαιολόγοι για μια ημέρα

Για τρίτη συνεχόμενη χρονιά η Πρεσβεία της Ελλάδας στην Ουάσιγκτον άνοιξες τις πόρτες της για να καλωσορίσει τους μικρούς της φίλους το Σάββατο 3 Νοεμβρίου στο workshop «Γίνε Αρχαιολόγος για μια μέρα» που διοργανώθηκε στο πλαίσιο του ετήσιου Ευρωπαϊκού Παιδικού Φεστιβάλ υπό την αιγίδα της αντιπροσωπείας της ΕΕ στις ΗΠΑ.

Δεκάδες παιδιά είχαν την ευκαιρία να μάθουν για τον πολιτισμό της αρχαίας Ελλάδας με τη χρήση Μουσειοσκευών, οι οποίες ήταν γεμάτες με αντίγραφα κυκλαδικών ειδωλίων, έργων κεραμικής και εκπαιδευτικό υλικό από το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης στην Αθήνα. Με τη βοήθεια εθελοντών και μεταπτυχιακών φοιτητών στις ΗΠΑ τα παιδιά επεξεργάστηκαν τα γνήσια αντίγραφα, έμαθαν τον τρόπο κατασκευής τους και ζωγράφισαν τα δικά τους αρχαιοελληνικά έργα τέχνης.

Η Ελληνική Πρεσβεία με την συνεργασία του Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης εξασφάλισε ένα ιδιαίτερα καινοτόμο και υψηλής ποιότητας εκπαιδευτικό υλικό, το οποίο σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε εξ ολοκλήρου στην Ελλάδα από αρχαιολόγους, ειδικούς επιστήμονες και καλλιτέχνες που διακρίνονται διεθνώς. Η μουσειοσκευή ταξίδεψε στην αμερικανική πρωτεύουσα το 2016 με την ευγενική χορηγία των John και Eugenie Coumantaros και έχει ήδη εμπλουτίσει σημαντικά το μάθημα της αρχαίας ελληνικής ιστορίας σε διάφορα σχολεία της Ουάσιγκτον καθώς με μέριμνα της Πρεσβείας πραγματοποιείται δωρεάν πρόγραμμα δανεισμού της.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!