Τρίτη, 18 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Κατρούγκαλος: Θα αποτύχει όποιο σύστημα περιφερειακής ασφάλειας δεν περιλαμβάνει τη Ρωσία
[Newsbeast]: Κατρούγκαλος: Θα αποτύχει όποιο σύστημα περιφερειακής ασφάλειας δεν περιλαμβάνει τη Ρωσία

[Newsbeast]: Κατρούγκαλος: Θα αποτύχει όποιο σύστημα περιφερειακής ασφάλειας δεν περιλαμβάνει τη Ρωσία

«Πολύ ουσιαστική η συζήτηση με τον Σ. Λαβρώφ»

Ως «πολύ ουσιαστική, σε θερμό κλίμα» χαρακτήρισε τη συζήτηση που είχε με το Ρώσο ομόλογό του, σήμερα, στην Αγία Πετρούπολη, στο περιθώριο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος .

Ο κ. Κατρούγκαλος σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων μετά τη συνάντηση τόνισε τους ιστορικούς δεσμούς των δύο χωρών και τις «παραδοσιακά, ιστορικά, πολύ καλές σχέσεις που βασίζονται σε κοινά στοιχεία ιστορίας και πολιτισμού». Προέταξε ότι επιδίωξη της Ελλάδας είναι να παίξει ένα «ρόλο γέφυρας» ανάμεσα στην ΕΕ και τη Ρωσία, επισημαίνοντας ότι «οποιοδήποτε σύστημα περιφερειακής ασφάλειας στην Ευρώπη δεν εντάσσει σε αυτό τη Ρωσία, δεν μπορεί να έχει προοπτικές επιτυχίας και σταθερότητας».

Αναφερόμενος ειδικότερα στη συνάντηση με τον κ. Λαβρώφ είπε -σύμφωνα με ανακοίνωση του ΥΠΕΞ- ότι συζητήθηκαν διμερή και περιφερειακά θέματα, η κατάσταση στην περιοχή μας και οι δυνατότητες συνεργασίας στο πολιτικό, αλλά και στο οικονομικό επίπεδο. «Συζητήσαμε», είπε, «την ανάγκη να βελτιωθούν ακόμα περισσότερο εκείνες οι πρωτοβουλίες που φέρνουν τους δυο λαούς μας εγγύτερα, πρωτοβουλίες σχετικές με τον πολιτισμό και την ιστορία. Είχαμε, επίσης, συζητήσεις και σε πιο τεχνικό επίπεδο. Συζητήσαμε πώς θα μπορούσαμε στο πλαίσιο του Κοινού Σχεδίου Δράσης που έχουμε με τη Ρωσική Ομοσπονδία, να γίνουμε ακόμα πιο συγκεκριμένοι στη συνεργασία μας».

Ερωτηθείς σχετικά με τη συμμετοχή της χώρας μας στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ, όπου η Ελλάδα παίρνει μέρος τα τελευταία πέντε χρόνια και επιδιώκει να έχει μια συμμετοχή όχι μόνο παρουσίας, αλλά και πιο ουσιαστικής συνεργασίας στο διμερές οικονομικό επίπεδο, ο υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στην παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα το 2015 στο Φόρουμ ανάμεσα στους ηγέτες που συμμετείχαν στη συζήτηση με τον Πρόεδρο Πούτιν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!