Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Καθηγητές πανεπιστημίων στοχοποιούνται για αριστερή προπαγάνδα
[Newsbeast]: Καθηγητές πανεπιστημίων στοχοποιούνται για αριστερή προπαγάνδα

[Newsbeast]: Καθηγητές πανεπιστημίων στοχοποιούνται για αριστερή προπαγάνδα

Διαδικτυακή λίστα στην Αμερική δημοσιοποιεί τα στοιχεία τους

Απειλή για την ακαδημαϊκή ελευθερία θεωρείται από πολλούς μια νέα ιστοσελίδα στην Αμερική, που κατηγορεί περίπου 200 καθηγητές πανεπιστημίων για αριστερή προπαγάνδα, μέσα στις αίθουσες διδασκαλίας.

Η ιστοσελίδα «Professor Watchlist» που εμφανίστηκε στο διαδίκτυο για  πρώτη φορά στις 21 Νοεμβρίου, κατηγορεί επίσης τους καθηγητές ότι στοχοποιούν φοιτητές που ανήκουν σε συντηρητικές οργανώσεις.

Στη λίστα εμφανίζονται ονόματα καθηγητών μαζί με τις φωτογραφίες και τα στοιχεία τους, αναφέρει η nytimes.

«Στόχος μας είναι να δημοσιεύσουμε τα ονόματα των καθηγητών που έχουν στοχοποιήσει φοιτητές εξαιτίας των απόψεων τους», αναφέρει η ιστοσελίδα.

Πίσω από αυτό το εγχείρημα βρίσκεται μια ΜΚΟ με το όνομα «Turning Point USA», που όπως υποστηρίζει αποστολή της είναι να διδάξει στους φοιτητές το πραγματικό πρόσωπο της ελεύθερης αγοράς.

Ο Charlie Kirk, ιδρυτής και διευθύνων σύμβουλος της ΜΚΟ έγραψε στο blog του ότι ορισμένοι καθηγητές πανεπιστημίων της Αμερικής έχουν ξεπεράσει κάθε όριο και πρέπει να τους ξεμπροστιάσει.

Ωστόσο, ο Julio C. Pino, αναπληρωτής καθηγητής ιστορίας στο πανεπιστήμιο Kent στο Οχάιο, ο οποίος συμπεριλαμβάνεται στη λίστα, έχει αντίθετη άποψη.

«Αυτό που βλέπουμε σε αυτό το site είναι ένα είδος αποδοχής της δίωξης, της διαπόμπευσης και της δυσφήμισης των καθηγητών», υποστηρίζει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!