Σάββατο, 22 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: Καταλήψεις στο Κουκάκι: Τι έδειξαν οι εξετάσεις για δακτυλικά αποτυπώματα
[Newsbeast]: Καταλήψεις στο Κουκάκι: Τι έδειξαν οι εξετάσεις για δακτυλικά αποτυπώματα

[Newsbeast]: Καταλήψεις στο Κουκάκι: Τι έδειξαν οι εξετάσεις για δακτυλικά αποτυπώματα

Τα αποτελέσματα της έρευνας μετά τα γεγονότα της 18ης Δεκεμβρίου

Οι εξετάσεις δακτυλικών αποτυπωμάτων στα ευρήματα που συνελέγησαν στη διάρκεια επιχειρήσεων στις 18 Δεκεμβρίου για την εκκένωση κτηρίων – καταλήψεων στο Κουκάκι , επί των οδών Ματρόζου 45, Παναιτωλίου 21 και Αρβάλης 3, ολοκληρώθηκαν από τα εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών.

Στη Ματρόζου σε σύνολο 35 πειστηρίων (14 πυροσβεστήρες, κράνη , φορητοί υπολογιστές κ.λπ.) ευρέθησαν μόνον τρία δακτυλικά αποτυπώματα, δύο εκ των οποίων ταυτοποιήθηκαν, ενώ το τρίτο ανήκει σε άγνωστο άτομο.

Εξάλλου σε ολόκληρο το διώροφο κτήριο βρέθηκαν μόνον τέσσερα αποτυπώματα τα οποία ταυτοποιήθηκαν.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται ότι σε 5 φορητούς υπολογιστές υπήρχε μόνον ένα αποτύπωμα σε μία οθόνη και κανένα στα πληκτρολόγια ή στην εξωτερική επιφάνεια!

Σε 14 πυροσβεστήρες που είχαν χρησιμοποιηθεί και τελικά εκσφενδονισθεί κατά των αστυνομικών δυνάμεων, βρέθηκε ένα μόνον αποτύπωμα!

Αντίστοιχα είναι και τα ευρήματα στις άλλες δύο καταλήψεις.

Στο κτήριο της οδού Παναιτωλίου 21, επί 18 πειστηρίων, μεταξύ των οποίων 14 πυροσβεστήρες δεν ευρέθη κανένα αποτύπωμα, ενώ στους χώρους του κτηρίου ανευρέθηκαν 4 τα οποία και ταυτοποιήθηκαν.

Στο κτήριο της οδού Αρβάλη 3, επί 12 πειστηρίων δεν υπήρξε αποτύπωμα ενώ στους εσωτερικούς χώρους ευρέθησαν 2 τα οποία ταυτοποιήθηκαν.

Συνολικά και στα τρία κτήρια επί 65 πειστηρίων βρέθηκαν τρία μόνον αποτυπώματα! Στους χώρους των κτηρίων που καλύπτουν εκατοντάδες τετραγωνικών μέτρων ανευρέθησαν μόνο 10 αποτυπώματα.

Από την ΕΛΑΣ υπενθυμίζεται ότι σε έντυπο οδηγιών που βρέθηκε στην οδό Αρβάλης 3 τονίζονταν, μεταξύ άλλων, ότι οι καταληψίες έπρεπε επιμελώς να εξαφανίσουν κάθε ίχνος παρουσίας τους και να επιχειρούν με γάντια κατά των αστυνομικών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!