Παρασκευή, 15 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Newsbeast]: Καρκίνος παγκρέατος: 1η Ελληνική επιστημονική δημοσίευση αποδεικνύει αύξηση επιβίωσης
[Newsbeast]: Καρκίνος παγκρέατος: 1η Ελληνική επιστημονική δημοσίευση αποδεικνύει αύξηση επιβίωσης

[Newsbeast]: Καρκίνος παγκρέατος: 1η Ελληνική επιστημονική δημοσίευση αποδεικνύει αύξηση επιβίωσης

Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζετε από τον Χειρουργό Γρηγόρη Τσιώτο

Για πρώτη φορά από την Ελλάδα, δημοσιεύονται τα αποτελέσματα της χειρουργικής μετατροπής του ανεγχείρητου καρκίνου παγκρέατος σε εγχειρήσιμο, και που τελικά οδήγησε σε μεγάλη αύξηση επιβίωσης τους ασθενείς οι οποίοι είχαν αρχικά πολύ μικρό προσδόκιμο επιβίωσης.

Η δημοσίευση έγινε στο επιστημονικό περιοδικό «Journal of Pancreatic Cancer », τον Οκτώβριο του 2019 από τον κ. Γρηγόρη Τσιώτο και τη χειρουργική του ομάδα ενώ οι εν λόγω εγχειρήσεις έχουν πραγματοποιηθεί στην Α’ Χειρουργική Κλινική του ΜΗΤΕΡΑ από το 2012, καθιστώντας τον Όμιλo ΥΓΕΙΑ, πρωτοπόρο στη χειρουργική παγκρέατος στη χώρα μας.

Ο καρκίνος του παγκρέατος πάρα πολύ συχνά διηθεί (εμπλέκει) πολύ σημαντικές και κρίσιμες για τη ζωή γειτονικές φλέβες (την πυλαία και την άνω μεσεντέριο) και για το λόγο αυτό εθεωρείτο ανεγχείρητος με προσδόκιμο επιβίωσης για τους ασθενείς τους 9 περίπου μήνες. Η χειρουργική ομάδα του κ. Γρηγόρη Τσιώτου άρχισε από το 2012 να αφαιρεί τέτοιους όγκους, αφαιρώντας παράλληλα και το μέρος των φλεβών που έχουν διηθηθεί με καρκίνο και αντικαθιστώντας το αφαιρεθέν αυτό τμήμα με μόσχευμα. Μέσω αυτής της ιδιαίτερα απαιτητικής τεχνικά χειρουργικής τεχνικής, ο κ. Τσιώτος και η ομάδα του μετέτρεψε τους επονομαζόμενους ως «ανεγχείρητους» καρκίνους σε εγχειρήσιμους. Μέχρι και σήμερα αυτού του είδους οι επεμβάσεις έχουν ανέλθει στις 40 από τη χειρουργική του ομάδα.

Ο Χειρουργός, κ. Γρηγόρης Τσιώτος

Δείτε εδώ τι λένε οι ασθενείς του κου Τσιώτου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!