Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Newsbeast]: Κάποια λυκόπουλα ξέρουν να «φέρνουν τη μπάλα» και να παίζουν όπως οι σκύλοι
[Newsbeast]: Κάποια λυκόπουλα ξέρουν να «φέρνουν τη μπάλα» και να παίζουν όπως οι σκύλοι

[Newsbeast]: Κάποια λυκόπουλα ξέρουν να «φέρνουν τη μπάλα» και να παίζουν όπως οι σκύλοι

Μια τυχαία ανακάλυψη έκανε Σουηδους ερευνητές ν αρχίσουν να ψάχνουν τη συμπεριφορά τους

Είναι ένα παιχνίδι γνωστό σε όλους: ο άνθρωπος πετά μια μπάλα ή ένα ξύλο κι ο σκύλος του τρέχει να το φέρει, ξανά και ξανά, για να λάβει ως ανταμοιβή μερικά χάδια, έναν έπαινο, μια λιχουδιά.

Αυτή η σκηνή είναι βέβαιο ότι επαναλήφθηκε εκατομμύρια φορές αφότου εξημερώθηκε ο «καλύτερος φίλος του ανθρώπου», πριν από 15.000 χρόνια.

Όμως, σύμφωνα με μια νέα μελέτη, μερικά λυκόπουλα ξέρουν επίσης να παίζουν με μπάλες. Και να τις φέρνουν πίσω.

Η ανακάλυψη αυτή, που δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό iScience, ανατρέπει τη θεωρία ότι μόνο οι σκύλοι έχουν την ικανότητα να ερμηνεύουν την ανθρώπινη κοινωνική συμπεριφορά. Έγινε κατά τη τύχη, όταν Σουηδοί ερευνητές άρχισαν να παρατηρούν 13 λυκόπουλα, από τρεις διαφορετικές γέννες, για να μελετήσουν τη συμπεριφορά τους. Η ομάδα ανέλαβε να μεγαλώσει λυκάκια και σκυλάκια από την ηλικία των 10 ημερών, προσπαθώντας να δώσει απαντήσεις για τις ομοιότητες και τις διαφορές μεταξύ των δύο ειδών.

Η βασική συγγραφέας της μελέτης, Κριστίνα Χάνσεν Γουίτ, του Πανεπιστημίου της Στοκχόλμης στη Σουηδία , παρατήρησε ότι τα λυκόπουλα της τρίτης γέννας, όταν έφτασαν στην ηλικία των οκτώ εβδομάδων, έδιναν προσοχή όταν ένας ξένος πετούσε μια μπάλα και τους ζητούσε να την φέρουν πίσω – και χωρίς να έχουν εκπαιδευτεί προηγουμένως στο παιχνίδια αυτό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!