Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: Καμπανάκι από την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρία για τη φυματίωση
[Newsbeast]: Καμπανάκι από την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρία για τη φυματίωση

[Newsbeast]: Καμπανάκι από την Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρία για τη φυματίωση

1,5 εκατομμύριο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το 2018

Στη φυματίωση που όπως επεσήμαναν συνεχίζει να αποτελεί μείζον πρόβλημα το οποίο εξακολουθεί να απειλεί τη δημόσια υγεία αναφέρθηκαν οι εκπρόσωποι της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρίας (ΕΠΕ), με αφορμή το 28ο Πανελλήνιο Πνευμονολογικό Συνέδριο, 12-15 Δεκεμβρίου, στην Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, όπως επισημαίνει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, οι εκπρόσωποι της ΕΠΕ τόνισαν πως: «Η φυματίωση δεν μας ξεχνά, είναι εδώ» ενώ παράλληλα έκαναν λόγο για ορατό κίνδυνο περαιτέρω όξυνσής της ασθένειας τα επόμενα χρόνια.

Κυριότερο εμπόδιο για τον έλεγχο της αποτελεί η έλλειψη Εθνικού Προγράμματος για τη Φυματίωση, υπογράμμισε ο Χαράλαμπος Μόσχος, πνευμονολόγος – Φυματιολόγος, ταμίας της ΕΠΕ, προσθέτοντας ότι η ύπαρξή του αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την εξασφάλιση του συντονισμού όλων των απαιτούμενων δράσεων για την αντιμετώπιση και τον έλεγχο του νοσήματος, στους τομείς του προσυμπτωματικού ελέγχου, της διάγνωσης, της θεραπείας και του ελέγχου των στενών επαφών στο περιβάλλον των πασχόντων και της επιτήρησης του νοσήματος. Η έλλειψή του, είπε, οδηγεί σε πλήρη σύγχυση στόχων και αδυναμία συντονισμού της προσπάθειας για την αντιμετώπιση του προβλήματος. Η φυματίωση αποτελεί νόσημα που πλήττει περισσότερο τις ευπαθέστερες ομάδες πληθυσμού και συγκεκριμένα πρόσφυγες και μετανάστες, ηλικιωμένους, κρατούμενους, χρήστες παράνομων ουσιών, ασθενείς με HIV λοίμωξη και άλλα αίτια ανοσοκαταστολής.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!