Πέμπτη, 27 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Καλογήρου: Δυστυχώς το προσκλητήριο ωριμότητας που απηύθυνα στην αξιωματική αντιπολίτευση, απορρίφθηκε
[Newsbeast]: Καλογήρου: Δυστυχώς το προσκλητήριο ωριμότητας που απηύθυνα στην αξιωματική αντιπολίτευση, απορρίφθηκε

[Newsbeast]: Καλογήρου: Δυστυχώς το προσκλητήριο ωριμότητας που απηύθυνα στην αξιωματική αντιπολίτευση, απορρίφθηκε

Επίθεση του υπ. Δικαιοσύνης στη ΝΔ για τον ορισμό των δικαστικών

Για αλαζονεία κατηγορεί τη Ν.Δ. ο υπουργός Δικαιοσύνης, Μιχάλης Καλογήρου με αφορμή το θέμα που έχει προκύψει για τον ορισμό της ηγεσίας των ανωτάτων δικαστηρίων και την κατηγορεί ότι με τις ενέργειες της προσβάλλει «την ελευθεροφροσύνη των δικαστικών λειτουργών της χώρας».

«Δυστυχώς, το προσκλητήριο ωριμότητας που απηύθυνα σήμερα στην αξιωματική αντιπολίτευση απορρίφθηκε» αναφέρει σε δήλωση του ο υπουργός σχετικά με την πρόταση του να υπάρξει συναίνεση στα πρόσωπα που θα επιλεγούν.

«Με την κίνηση αυτή δεν αμφισβητούνταν η εξουσία της κυβέρνησης να ορίσει η ίδια όπως προβλέπεται ρητά στο Σύνταγμα την ηγεσία των ανωτάτων δικαστηρίων, αλλά γινόταν μια ύστατη προσπάθεια κατασίγασης των παθών και θεσμικής νηφαλιότητας γύρω από το σχετικό ζήτημα. Κι αυτό προκειμένου να πάψει να δίνεται η εικόνα ότι η ηγεσία της Δικαιοσύνης μπορεί να αντιμετωπίζεται ως «προίκα» της εκάστοτε πολιτικής εξουσίας για την οποία διαγκωνίζονται μεταξύ τους τα κόμματα» τονίζει ο κ. Καλογήρου ο οποίος στρέφει τα βέλη του στον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος, όπως λέει, αντί «να συγκλίνει στην αναγκαία από τα πράγματα συνεννόηση, επέλεξε, δια του Τομεάρχη Δικαιοσύνης του κόμματός του κ. Παναγιωτόπουλου, να απαντήσει με τρόπο απαξιωτικό για τον ελληνικό λαό και τους θεσμούς της πολιτικής και δικαστικής εξουσίας».

Όπως αναφέρει ο υπουργός Δικαιοσύνης: «Η ΝΔ φαίνεται να παραγνωρίζει την ειδική συνταγματική πρόβλεψη για την επιλογή της ηγεσίας των δικαστηρίων και επιλέγει να αντιμετωπίζει αυτήν σαν να υπάγεται σε διατάξεις που αφορούν τους δημόσιους υπαλλήλους, θεωρώντας ότι εφαρμόζεται εν προκειμένω ο νόμος 2190/1994, που απαγορεύει τους διορισμούς σε προεκλογική περίοδο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!