Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: Σε καλό επίπεδο προετοιμασίας για τη φετινή αντιπυρική περίοδο η Θεσσαλονίκη
[Newsbeast]: Σε καλό επίπεδο προετοιμασίας για τη φετινή αντιπυρική περίοδο η Θεσσαλονίκη

[Newsbeast]: Σε καλό επίπεδο προετοιμασίας για τη φετινή αντιπυρική περίοδο η Θεσσαλονίκη

Τα προβλήματα που υπάρχουν εν όψει καλοκαιρινής περιόδου

Με τη γενική παραδοχή ότι «είμαστε σε καλό επίπεδο» και τη φετινή αντιπυρική περίοδο, αλλά παραμένουν υποστελεχωμένες και με ανύπαρκτο εξοπλισμό οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας των δήμων και των περιφερειών, πραγματοποιήθηκε η σύγκληση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

«Έχουμε ένα καλοκαίρι μπροστά μας, ευχόμαστε ότι θα είναι αντιμετωπίσιμο. Πάντα υπάρχουν προβλήματα αλλά είμαστε σε ένα πάρα πολύ καλό επίπεδο» επισήμανε η αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου, ενώ ο επικεφαλής του Αυτόνομου Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας , Μπάμπης Στεργιάδης, τόνισε: «καταφέραμε να πετύχουμε πολλά πράγματα, υπάρχει μια οργάνωση και το συντονιστικό θα καταδείξει κάποιες παθογένειες, αλλαγές που πρέπει να γίνουν και είναι ουσιώδεις στην πολιτική προστασία».

Από την πλευρά της, η προϊσταμένη στο Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης, Κατερίνα Κουρούδη, χαρακτήρισε «τραγικά υποστελεχωμένες» τις υπηρεσίες πολιτικής προστασίας των δήμων, με αποτέλεσμα -όπως είπε- ούτε βάρδιες να βγαίνουν, «ούτε ο σχεδιασμός που ο παλιός νόμος όριζε ή το σχέδιο νόμου προβλέπει, μπορεί να υλοποιηθεί».

«Γιατί, όταν ζητηθεί ο σχεδιασμός της εκκένωσης των δεκάδων οικισμών από τον έναν υπάλληλο του δήμου (όπως και έγινε), πνιγμένο στα παράλληλα καθήκοντά του, αυτό θα αργήσει. Ή δεν θα γίνει ποτέ. Ή θα είναι πλέον πολύ αργά για να γίνει» διευκρίνισε η κ.Κουρούδη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!