Πέμπτη, 17 Οκτωβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Newsbeast]: Το ηθικό και βιώσιμο κινητό που επισκευάζεις μόνος σου
[Newsbeast]: Το ηθικό και βιώσιμο κινητό που επισκευάζεις μόνος σου

[Newsbeast]: Το ηθικό και βιώσιμο κινητό που επισκευάζεις μόνος σου

Τίμιο και ειλικρινές, είναι σχεδιασμένο για να ζει πολύ

Η Fairphone εκσυγχρόνισε το λεγόμενο «ηθικό smartphone» της για το 2019, πατώντας σταθερά πάνω στις ίδιες γραμμές: σχεδιασμός που να μπορεί να επιδιορθωθεί από τον χρήστη και χρήση ανακυκλώσιμων υλικών και καλών εμπορικών πρακτικών.

Fairphone 3 λοιπόν λένε πια το σπάνιο αυτό γκατζετάκι που είναι σχεδιασμένο να ζει πολύ, καθώς δεν παίζει με τους νόμους της αγοράς που επιβάλλουν καινούριο κινητό κάθε χρόνο.

Ό,τι χάνει σε επίπεδο τεχνικών χαρακτηριστικών αυτό το κινητό των 450 ευρώ, το αντισταθμίζει χάρη στην ευκολία χρήσης και επισκευής από τον χρήστη. Η γνωστή ιστοσελίδα iFixit του άλλαξε κυριολεκτικά τα φώτα και του έδωσε ένα πρωτόγνωρο 10/10 σε όρους επισκευασιμότητας. Όπως είχε κάνει και με το Fairphone 2 το 2016.

Επιμένοντας σταθερά στον βιώσιμο σχεδιασμό, η Fairphone έφτιαξε το νέο τηλέφωνο με 7 διακριτικά τμήματα, όπως είχε κάνει και με το Fairphone 2 δηλαδή, απλοποιώντας κατά πολύ τον χρήστη που θέλει να βάλει χέρι.

Η εταιρία συνεχίζει να κατασκευάζει κινητά και εξαρτήματα με την ηθική κατά νου. Αναζητεί, ας πούμε, πρώτες ύλες από χώρες που υιοθετούν δίκαιες εμπορικές πρακτικές, σε συνεργασία με τη Fairtrade, την ίδια ώρα που τα πλαστικά και ο χαλκός είναι ανακυκλωμένα.

Ακόμα και για το κακόφημο κοβάλτιο, ένα υλικό που χρησιμοποιείται στις μπαταρίες λιθίου και μαζεύεται συνήθως σε συνθήκες που παραβιάζουν τα ανθρώπινα δικαιώματα, έχει βρει άλλες πηγές προμήθειας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!