Παρασκευή, 18 Αυγούστου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
28 °C 2 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
31 °C 15 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Το ιταλικό κράτος κύριος μέτοχος σε μια από τις αρχαιότερες τράπεζες του κόσμου
[Newsbeast]: Το ιταλικό κράτος κύριος μέτοχος σε μια από τις αρχαιότερες τράπεζες του κόσμου

[Newsbeast]: Το ιταλικό κράτος κύριος μέτοχος σε μια από τις αρχαιότερες τράπεζες του κόσμου

Διατέθηκαν 3,85 δισ. ευρώ για την ανακεφαλαιοποίηση της Monte dei Paschi di Siena

Το έμβασμα από το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών κατατέθηκε στη Σιένα και η αλλαγή στο κοινωνικό κεφάλαιο της τράπεζας Monte dei Paschi di Siena είναι πλέον γεγονός.

Η τράπεζα της Τοσκάνης, μία από τις αρχαιότερες του κόσμου, ανακοίνωσε πλέον ότι το νέο κοινωνικό κεφάλαιό της, που προέκυψε από την αναγκαστική ανακεφαλαιοποίησή της, ανέρχεται στα 15,7 δισ. ευρώ και θα επιμερισθεί σε 1,14 δισ. μετοχές της.

Το ιταλικό κράτος, διαθέτοντας 3,85 δισ. ευρώ για την αναγκαία για τη διάσωση της Monte dei Paschi ανακεφαλαιοποίση θα είναι δικαιούχος των 593,87 εκατ. μετοχών, που ισοδυναμούν με το 53,5% του κεφαλαίου της.

Μία άλλη χρηματοδοτική ένεση προς την τράπεζα, αναφέρει η La Repubblica την οποία επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, αφορά τη μετατροπή σε κεφάλαιο δευτερευουσών μετοχών της ΜPS, «οι οποίες θα είναι πλήρως προεγγεγραμμένες» και το ύψος τους θα ανέρχεται στα 4,47 δισ. ευρώ, όπως απαιτεί η αρχή του επιμερισμού των βαρών, η οποία επιτάσσει στους μετόχους και τους πιστωτές μίας τράπεζας να επωμίζονται τις απώλειές της σε περίπτωση κρίσης.

Η κατάθεση των απαιτούμενων κεφαλαίων για την επιβίωση της MPS συνδέεται με την τελική έγκριση της διαδικασίας για τη διάσωσή της από την ΕΚΤ, η οποία κατέστη δυνατή έπειτα από μία σκληρή διαπραγμάτευση και χειρισμούς διάρκειας ενός έτους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!