Τρίτη, 17 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Ιταλία: Ο Κόντε θα παρουσιάσει τη νέα κυβέρνηση μέχρι την Τετάρτη
[Newsbeast]: Ιταλία: Ο Κόντε θα παρουσιάσει τη νέα κυβέρνηση μέχρι την Τετάρτη

[Newsbeast]: Ιταλία: Ο Κόντε θα παρουσιάσει τη νέα κυβέρνηση μέχρι την Τετάρτη

«Υπάρχει πλέον ατμόσφαιρα συνεργασίας» δήλωσε ο εντολοδόχος πρωθυπουργός

Ο εντολοδόχος πρωθυπουργός της Ιταλίας Τζουζέπε Κόντε δήλωσε σήμερα ότι έχει την πρόθεση να παρουσιάσει την σύνθεση της νέας ιταλικής κυβέρνησης συνασπισμού την Τετάρτη, τερματίζοντας την πολιτική κρίση που διέρχεται η χώρα.

«Στις αρχές της επόμενης εβδομάδας – όχι την Δευτέρα, αλλά την Τρίτη, το αργότερον την Τετάρτη – θα πρέπει να είμαστε σε θέση να ολοκληρώσουμε» τις διαπραγματεύσεις ανάμεσα στο Κίνημα των 5 Αστέρων ( M5S) και το Δημοκρατικό Κόμμα (PD), δήλωσε στην εφημερίδα Il Fatto Quotidiano.

Τότε, ο Τζουζέπε Κόντε θα παρουσιάσει την σύνθεση της ιταλικής κυβέρνησης στον πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας Σέρτζιο Ματαρέλα.

Στην συνέχεια, ο Κόντε και η κυβέρνησή του θα ορκισθούν την Πέμπτη και θα ζητήσουν ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινοβούλιο.

Ο Τζουζέπε Κόντε έλαβε εντολή σχηματισμού κυβέρνησης την προηγούμενη Πέμπτη.

Επειτα από ορισμένες δημόσιες διαφωνίες ανάμεσα στα δύο κόμματα, κάποτε πολιτικούς αντιπάλους, που αποφάσισαν να κυβερνήσουν από κοινού για την αποφυγή της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών, «υπάρχει πλέον ατμόσφαιρα συνεργασίας», δήλωσε ο εντολοδόχος πρωθυπουργός.

Σε ό,τι αφορά την κατανομή των υπουργικών θώκων, ο Κόντε δήλωσε ότι θα ζητήσει από τα δύο κόμματα να κάνουν προτάσεις και όχι να διατυπώσουν απαιτήσεις, έτσι ώστε να σχηματισθεί η καλύτερη δυνατή ομάδα.

Ο νέος κυβερνητικός συνασπισμός θα έχει ένα και μοναδικό πρόγραμμα, διευκρίνισε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!