Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2019
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
14 °C 16 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
10 °C 0 kmh
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: Η ιστορία των συνεδρίων της Νέας Δημοκρατίας
[Newsbeast]: Η ιστορία των συνεδρίων της Νέας Δημοκρατίας

[Newsbeast]: Η ιστορία των συνεδρίων της Νέας Δημοκρατίας

«Ελλάδα μπορούμε» το σύνθημα του 12ου Συνεδρίου από τις 14-16 Δεκεμβρίου

Με κεντρικό σύνθημα «Ελλάδα μπορούμε» ανοίγει τις εργασίες του, στις 14 και 16 Δεκεμβρίου στο Metropolitan Expo, το 12ο Τακτικό Συνέδριο της Νέας Δημοκρατίας, με πρόεδρο του Συνεδρίου τον πρώην πρόεδρο της Βουλής και πρώην πρόεδρο της ΝΔ Βαγγέλη Μεϊμαράκη .

Πρόκειται για το τρίτο Συνέδριο που διοργανώνεται υπό την προεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη από το 2016 που εκλέχθηκε αρχηγός.

Η ιστορία των συνεδρίων της Νέας Δημοκρατίας ξεκινά το 1979 στη Χαλκιδική, όπου έλαβε χώρα το πρώτο συνέδριο του κόμματος υπό την προεδρία του Κωνσταντίνου Καραμανλή σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, Όπως είχε πει ο ιδρυτής της Νέας Δημοκρατίας στην ομιλία του στο πρώτο και ιστορικό συνέδριο του κόμματος: «Τα κόμματα για να εκπληρώσουν την αποστολή τους, πρέπει πρώτον να έχουν σαφή ιδεολογία και σταθερό προσανατολισμό, δεύτερον να κατέχονται από υψηλό αίσθημα ευθύνης και τρίτον να είναι δημοκρατικά οργανωμένα»

Σήμερα, 39 χρόνια μετά, ο πρόεδρος του 12ου Συνεδρίου της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης δηλώνει: «Το 2019 είναι ένα έτος εκλογών, πολλαπλών εκλογών μάλιστα. Και η Νέα Δημοκρατία πρέπει να είναι έτοιμη για να δώσει τη μάχη για τη μεγάλη νίκη στις εθνικές εκλογές. Άρα το μήνυμα που θα εκπέμψουμε θα είναι ότι το πρόγραμμά μας, οι αρχές μας, οι αξίες μας, μπορούν να πάνε την Ελλάδα πιο μπροστά και ενωμένοι όλοι με τον Κυριάκο Μητσοτάκη μπροστά θα πάμε προς τη νίκη».

1ο Συνέδριο- Χαλκιδική- Απρίλιος 1979

Ενάμιση χρόνο μετά τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας με 42% ο τότε πρωθυπουργός και ιδρυτής της Νέας Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής αποφάσισε να διοργανώσει, στη Χαλκιδική, τον Απρίλιο του 1979, το 1ο τακτικό συνέδριο του κόμματος στο οποίο οι σύνεδροι εξελέγησαν από τα μέλη και εγκρίθηκε από το σώμα του συνεδρίου το καταστατικό του κόμματος καθώς και οι κανονισμοί λειτουργίας των κομματικών οργανώσεων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!