Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2017
# M-NEWS:
ΑΘΗΝΑ:
15 °C 9 kmh
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ:
14 °C 6 kmh
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Η ιστορία της πολύπαθης Ιερουσαλήμ μέχρι και σήμερα
[Newsbeast]: Η ιστορία της πολύπαθης Ιερουσαλήμ μέχρι και σήμερα

[Newsbeast]: Η ιστορία της πολύπαθης Ιερουσαλήμ μέχρι και σήμερα

Η άγρια μάχη στον πόλεμο των 6 ημερών

Μεγάλη συζήτηση και αναστάτωση έχει προκαλέσει ειδικά στην Μέση Ανατολή αλλά και σε όσους ανησυχούν για την ειρήνη, η αναγνώριση από τον αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ, της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ.

Για πολλούς αναλυτές η κίνηση αυτή άνοιξε την «πόρτα του φρενοκομείου» ή της «κόλασης», ωστόσο μετά από τόσο αίμα που έχει χυθεί για αυτή την πόλη, πόσοι είναι αυτοί που θυμούνται την ιστορία αυτής της ιερής πόλης για όλες τις θρησκείες;

Σύμφωνα λοιπόν με την εγκυκλοπαίδεια Μπριτάνικα και δημοσιεύματα της εποχής του πολέμου των 6 ημερών του 1967, από την Washington Post και το Πανεπιστήμιο των ΗΠΑ στο Κάιρο, η ιστορία της πολύπαθης αυτής πόλης μέχρι σήμερα αλλά και ο τρόπος που πέρασε εξ΄ολοκλήρου στα χέρια των Ισραηλινών είναι ο εξής.

Η ιστορία της πόλης από τα αρχαία χρόνια μέχρι το 1967

Η Ιερουσαλήμ είναι μια από τις αρχαιότερες πόλεις της παγκόσμιας ιστορίας. Την ίδρυσαν οι Καναανίτες το 2000 π.Χ. Το 1400 π.Χ. ήταν υποτελής στον Φαραώ της Αιγύπτου. Το 1000 π.Χ. ο Δαβίδ την έκανε πρωτεύουσα του Ισραηλιτικού έθνους κι αργότερα ο Σολομώντας έχτισε εκεί τον περίφημο ναό του για τη λατρεία του Θεού των Εβραίων, καθιστώντας την και θρησκευτικό κέντρο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!