Δευτέρα, 19 Αυγούστου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: Η ιστορία πίσω από το τραγούδι «Ζητάτε να σας πω» που γράφτηκε σε 10 λεπτά
[Newsbeast]: Η ιστορία πίσω από το τραγούδι «Ζητάτε να σας πω» που γράφτηκε σε 10 λεπτά

[Newsbeast]: Η ιστορία πίσω από το τραγούδι «Ζητάτε να σας πω» που γράφτηκε σε 10 λεπτά

Ο παράνομος έρωτας του πατέρα της Μελίνας Μερκούρη με τη δεύτερη σύζυγο του Αττίκ

«Έκλαψα για να γράψω. Έγραψα για να τραγουδήσω και τραγούδησα για να ζήσω…» συνήθιζε να λέει ο Αττίκ. Ένας από τους σημαντικότερους εκφραστές του ελαφρού ελληνικού τραγουδιού , που μόνο πρόσφερε στην Τέχνη, την οποία υπηρέτησε πιστά μέχρι το τέλος της ζωής του. Τέχνη και ζωή για τον Αττίκ (Κλέων Τριανταφύλλου ήταν το πραγματικό του όνομα) ήταν έννοιες αλληλένδετες. Έκανε τη ζωή του τέχνη, μέσα από τα τραγούδια του, ενώ δεν μπορούσε να ζήσει χωρίς τη μουσική.

Και ο έρωτας… Αυτός και αν δεν είχε ρόλο κυρίαρχο στη ζωή του σπουδαίου καλλιτέχνη. Χαρές, λύπες, πίκρες, απογοητεύσεις, καρδιοχτύπια, προδοσίες, όλα τα συναισθήματα -θετικά ή αρνητικά- που γεννά ο έρωτας σε έναν άνθρωπο, ο Αττίκ τα βίωσε όλα σε υπερθετικό βαθμό. Και φρόντισε να τους δώσει φωνή και μελωδία, χαρίζοντας μια πρόσκαιρη γιατρειά στην ψυχή του (όταν ήθελε να εκφράσει τον πόνο του) και μία σπουδαία κληρονομιά στη μουσική.

Εξάλλου, αρκετά από τα υπέροχα κομμάτια του κρύβουν πίσω μία ιστορία. Άλλοτε γλυκιά, άλλοτε γλυκόπικρη κι άλλοτε στενάχωρη. Υπάρχει, όμως κι ένα τραγούδι που γράφτηκε στο «πόδι», αλλά περικλείει όλο τον πόνο του καλλιτέχνη. Και ήταν γέννημα μίας ερωτικής ιστορίας, που για πολύ καιρό αποτέλεσε αγαπημένο κουτσομπολιό της τότε κοσμικής Αθήνας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!