Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Ισπανία: Το κοινοβούλιο ανέστειλε τη βουλευτική ιδιότητα τεσσάρων Καταλανών
[Newsbeast]: Ισπανία: Το κοινοβούλιο ανέστειλε τη βουλευτική ιδιότητα τεσσάρων Καταλανών

[Newsbeast]: Ισπανία: Το κοινοβούλιο ανέστειλε τη βουλευτική ιδιότητα τεσσάρων Καταλανών

Έναν χρόνο και πλέον μετά την απόπειρα απόσχισης, το θέμα της Καταλονίας εξακολουθεί να κυριαρχεί στην ατζέντα

Η κάτω βουλή του ισπανικού Κοινοβουλίου ανέστειλε σήμερα τη βουλευτική ιδιότητα για τέσσερις Καταλανούς αυτονομιστές που εξελέγησαν στις βουλευτικές εκλογές του Απριλίου, αν και βρίσκονταν στη φυλακή, λόγω της απόπειρας απόσχισης της Καταλονίας το 2017.

«Το γραφείο της Βουλής των Αντιπροσώπων κηρύσσει αυτόματα την αναστολή της εκτέλεσης της εντολής τους» για τον Οριόλ Ζουνκέρας, τον Ζόρντι Τουρούλ, τον Ζοζέπ Ρουλ και τον Ζόρντι Σάντσες, ανακοίνωσε η πρόεδρος του σώματος και μέλος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Μεριτξέλ Μπατέτ, αφού συμβουλεύτηκε τη νομική υπηρεσία του σώματος.

Η ίδια διευκρίνισε στη συνέχεια ότι ζήτησε να της παραδοθεί νέα έκθεση σχετικά με το όριο της πλειοψηφίας.

Η αναστολή αυτή μπορεί να έχει σοβαρές πολιτικές συνέπειες για τον επικεφαλής της απερχόμενης σοσιαλιστικής κυβέρνησης Πέδρο Σάντσεθ, που κέρδισε τις εκλογές στα τέλη Απριλίου αλλά χωρίς να εξασφαλίσει την απόλυτη πλειοψηφία.

Αν ο αριθμός των βουλευτών που ασκούν τα καθήκοντά τους μειωθεί και κατά συνέπεια το όριο της απόλυτης πλειοψηφίας πέσει, η ψηφοφορία για την επανεκλογή του Σάντεθ στο Κοινοβούλιο που αναμένεται στις αρχές Ιουλίου θα είναι πιο εύκολη γιατί δεν θα έχει ανάγκη την υποστήριξη ή την αποχή των Καταλανών αυτονομιστών.

Αντίθετα, αν οι βουλευτές των οποίων η βουλευτική ιδιότητα έχει ανασταλεί μεταβιβάσουν την έδρα τους, ο Σάντσεθ θα έχει και πάλι ανάγκη τη συνεργασία τους προκειμένου να εκλεγεί.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!