Κυριακή, 16 Ιουνίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Ισπανία: Η δύσκολη εξίσωση της διεκδίκησης του δήμου σε Μαδρίτη και Βαρκελώνη
[Newsbeast]: Ισπανία: Η δύσκολη εξίσωση της διεκδίκησης του δήμου σε Μαδρίτη και Βαρκελώνη

[Newsbeast]: Ισπανία: Η δύσκολη εξίσωση της διεκδίκησης του δήμου σε Μαδρίτη και Βαρκελώνη

Η Κάρμενα αρνήθηκε να ενημερώσει τους δημοσιογράφους εάν υπάρχουν επαφές και με άλλες παρατάξεις

Η ισπανική Αριστερά αρνείται να καταθέσει τα όπλα στη διεκδίκηση της δημαρχίας στη Μαδρίτη και στη Βαρκελώνη , υπό το φως των δυνητικών μετεκλογικών συνεργασιών προκειμένου να αποφευχθεί, στην μεν πρωτεύουσα να αναλάβει τη διοίκηση η Δεξιά με την συμπερίληψη του ακροδεξιού Vox, στη δε καταλανική πρωτεύουσα για να μην περιέλθει η δημαρχία στα χέρια των αυτονομιστών.

Η Μανουέλα Κάρμενα στη Μαδρίτη αναμένει ως πρώτο κόμμα να λάβει τη διερευνητική εντολή στις 15 Ιουνίου για τον σχηματισμό μίας συμμαχίας που θα της επιτρέψει να ξαναδιοικήσει τον δήμο. Η ίδια ευελπιστεί πως εάν δεν υπάρξει μία άλλη συμμαχία κομμάτων, που θα ξεπερνά σε έδρες στο δημοτικό συμβούλιο τον αριθμό που συγκεντρώνει εκείνη μαζί με τους Σοσιαλιστές του PSOE (17+9), θα συνεχίσει τη δεύτερη θητεία της στην πρωτεύουσα.

Η Κάρμενα, παρά τις επίμονες ερωτήσεις για το σχετικό ενδεχόμενο, αρνήθηκε να ενημερώσει τους δημοσιογράφους εάν υπάρχουν επαφές και με άλλες παρατάξεις, οι οποίες θα μπορούσαν να τη στηρίξουν. Η ίδια πάντως μετά τις εκλογές της 26ης Μαΐου είχε δηλώσει πως δεν πρόκειται να συνεργασθεί με τους Ciudadanos (11 έδρες), ενώ στελέχη του περιβάλλοντός τους επέκριναν την άποψη που θέλει ως «τετελεσμένο γεγονός» τη σύμπραξη των δύο δεξιών κομμάτων (Λαϊκό Κόμμα-ΡΡ και Ciudadanos) με το ακροδεξιό Vox, για να εκπαραθυρώσουν την Κάρμενα από τη Μαδρίτη, τη στιγμή που υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές –όπως η συνεργασία Φιλελευθέρων και Πρασίνων στην Ευρώπη.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!