Τρίτη, 12 Νοεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Ισπανία: Άνετη νίκη των Σοσιαλιστών του Πέδρο Σάντσεθ δείχνει νέα δημοσκόπηση
[Newsbeast]: Ισπανία: Άνετη νίκη των Σοσιαλιστών του Πέδρο Σάντσεθ δείχνει νέα δημοσκόπηση

[Newsbeast]: Ισπανία: Άνετη νίκη των Σοσιαλιστών του Πέδρο Σάντσεθ δείχνει νέα δημοσκόπηση

Η επίπτωση της κρίσης στην Καταλονία

Έπειτα από μία δημοσκοπική κάμψη τις τελευταίες εβδομάδες, το σοσιαλιστικό κόμμα PSOE του απερχόμενου πρωθυπουργού Πέδρο Σάντσεθ θα κέρδιζαν με μεγάλη άνεση τις εκλογές της 10ης Νοεμβρίου ενισχύοντας μάλιστα τη δύναμή τους σε σχέση με την προηγούμενη αναμέτρηση της 28ης Απριλίου, απέχοντας όμως πάντα από την κατάκτηση της απόλυτης πλειοψηφίας, αποκαλύπτει νέα δημοσκόπηση του Κέντρου Κοινωνιολογικών Μελετών ( CIS).

Η έρευνα του CIS πιστώνει ένα ποσοστό 32,2% στους Σοσιαλιστές, που εξασφαλίζει 133-150 έδρες (από 28,6% και 123 βουλευτές τον Απρίλιο).

Στο καλύτερο σενάριο για τον Σάντσεθ, ο μεγαλύτερος αριθμός από τις προβλεπόμενες έδρες θα του έδινε τη δυνατότητα σχηματισμού αυτοδύναμης κυβέρνησης, είτε με τη συνεργασία των αριστερών Podemos (14,6% και 37-45 βουλευτές, σύμφωνα με την έρευνα), είτε με τη βοήθεια των κεντροδεξιών Ciudadanos (10,6% και 27-35 βουλευτές). Οι Podemos στην ίδια δημοσκόπηση φαίνονται να ξαναποκτούν την τρίτη θέση μεταξύ των πολιτικών δυνάμεων, εκμεταλλευόμενοι την κλιμακούμενη αποδυνάμωση των Ciudadanos του Άλβερτ Ριβέρα.

Στην ίδια σφυγμομέτρηση, που πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 21 Σεπτεμβρίου-13 Οκτωβρίου, η CIS δίνει στο κύριο κόμμα της αντιπολίτευσης, το συντηρητικό Λαϊκό Κόμμα (ΡΡ) ποσοστό 18,1% και 74-81 βουλευτές. Μία, συγκριτικά, μεγάλη άνοδος των ποσοστών του σε σχέση με τις προηγούμενες εκλογές (16,7% και 66 βουλευτές), χωρίς όμως το κόμμα του Πάβλο Κασάδο να φθάνει τον στόχο των 100 εδρών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!