Κυριακή, 21 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Newsbeast]: Τι ισχύει για την ανάκληση φορολογικών αποθηκών οίνου και την καταβολή ΦΠΑ
[Newsbeast]: Τι ισχύει για την ανάκληση φορολογικών αποθηκών οίνου και την καταβολή ΦΠΑ

[Newsbeast]: Τι ισχύει για την ανάκληση φορολογικών αποθηκών οίνου και την καταβολή ΦΠΑ

Διευκρινήσεις από την Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων

Διευκρινήσεις σχετικά με το τι ισχύει κατά την ανάκληση φορολογικών αποθηκών οίνου για την επιστροφή των εγγυήσεων και την καταβολή του ΦΠΑ, εξέδωσε η Κεντρική Συνεταιριστική Ένωση Αμπελοοινικών Προϊόντων (ΚΕΟΣΟΕ).

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΚΕΟΣΟΕ, μετά από επικοινωνία που είχε με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι:

- Τα οινοποιεία που διατηρούν Φορολογική Αποθήκη, συνεχίζουν να υποβάλλουν ΔΕΦΚΦ, προκειμένου να βεβαιώνεται και να εισπράττεται ο ΦΠΑ στα Τελωνεία.

- Οι προβλεπόμενες εγγυήσεις του άρθρου 10 της ΔΕΦΚΦ 1116601/2017 παύουν να ισχύουν, συνεπώς όσα οινοποιεία έχουν καταθέσει εγγυήσεις (ίσες με το 4% του καταβληθέντος ΕΦΚ το προηγούμενο έτους, λαμβανομένων υπ΄ όψιν των ελαχίστων ορίων), μπορούν να υποβάλλουν αίτημα για την επιστροφή τους.

- Πριν την επιστροφή των εγγυητικών επιστολών θα προηγηθεί έλεγχος από το οικείο Τελωνείο, ώστε να διαπιστωθεί ότι δεν υπάρχει οφειλή του οινοποιείου.

- Παραμένουν οι εγγυήσεις για τις αποστολές σε χώρες της Ε.Ε. και εξαγωγές σε Τρίτες Χώρες, ίσες με το 3% της συγκεκριμένης τιμολογιακής αξίας.

- Απαιτείται υποβολή αιτήματος προκειμένου να γίνει ανάκληση της Φορολογικής Αποθήκης, το Τελωνείο όμως θα προβεί επίσης σε φυσικό έλεγχο και καταμέτρηση του όγκου των κρασιών, προς διακρίβωση αποκλίσεων μεταξύ τυχόν λογιστικών και φυσικών αποθεμάτων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!