Δευτέρα, 22 Απριλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Newsbeast]: Οι εισαγγελείς προειδοποιούν για μαζικές παραγραφές σοβαρών αδικημάτων
[Newsbeast]: Οι εισαγγελείς προειδοποιούν για μαζικές παραγραφές σοβαρών αδικημάτων

[Newsbeast]: Οι εισαγγελείς προειδοποιούν για μαζικές παραγραφές σοβαρών αδικημάτων

Ενστάσεις για ρυθμίσεις του νέου Ποινικού Κώδικα – Οι… αστοχίες με παραδείγματα

Έντονες διαφωνίες για σειρά διατάξεων του νέου Ποινικού Κώδικα εξέφρασε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος Ελευθέριος Μιχαηλίδης ο οποίος αν και τόνισε πως το νομοθέτημα κινείται σε θετική κατεύθυνση επεσήμανε πως είναι απαραίτητες ορισμένες βελτιώσεις σε προβληματικές ρυθμίσεις.

Ο κ. Μιχαηλίδης έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για μαζικές παραγραφές σοβαρών αδικημάτων με τη μετατροπή τους από κακούργημα σε πλημμέλημα αναφέροντας μεταξύ άλλων, αδικήματα όπως η φοροδιαφυγή, η μη καταβολή ΦΠΑ, η λαθρεμπορία, η αρχαιοκαπηλία και άλλα. Μάλιστα, υπογράμμισε πως στην περίπτωση που οι επίμαχες διατάξεις προχωρήσουν, όσοι έχουν διαπράξει ανάλογα αδικήματα ως τις 31/3/ 2011 θα παραγραφούν, στερώντας και το δημόσιο από μεγάλα χρηματικά ποσά.

Επιπλέον, ο πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων αναφέρθηκε σε σειρά διατάξεων, όπως η έκρηξη που θα τιμωρείται ως πλημμέλημα αν δεν θέτει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές.

«Πώς θα προστατευθεί η περιουσία των πολιτών, αν κάποιοι βάλουν βόμβες νύχτα σε καταστήματα της Πανεπιστημίου, δεν υπάρχουν θύματα αλλά οι ζημιές είναι μεγάλες; Με τα πλημμελήματα; »αναρωτήθηκε συμπληρώνοντας ότι από χώρα με τα περισσότερα κακουργήματα σε όλη την Ευρώπη, υπάρχει ο φόβος να μη μπορούμε να διασφαλίσουμε καν την έννομη τάξη.

Ο κ. Μιχαηλίδης θέλοντας να γίνουν κατανοητές οι ενστάσεις της Ένωσης μίλησε με συγκεκριμένα παραδείγματα που αφορούν την καθημερινή ζωή των πολιτών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!