Τετάρτη, 17 Ιουλίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ | [Newsbeast]: Η Ιρλανδία θα απαγορεύσει την πώληση βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων ως το 2030
[Newsbeast]: Η Ιρλανδία θα απαγορεύσει την πώληση βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων ως το 2030

[Newsbeast]: Η Ιρλανδία θα απαγορεύσει την πώληση βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων ως το 2030

Το Δουβλίνο εκτιμά ότι μέχρι τότε 950.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα κυκλοφορούν στους δρόμους της χώρας

Το σχέδιό της να απαγορεύσει την πώληση βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων αυτοκινήτων μέχρι το 2030 ανακοίνωσε η κυβέρνηση της Ιρλανδίας, σε ένα από τα μέτρα που θα υιοθετήσει με στόχο την προστασία του περιβάλλοντος.

Το Δουβλίνο εκτιμά ότι μέχρι εκείνο το έτος 950.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα κυκλοφορούν στους δρόμους της χώρας και για τον λόγο αυτό η κυβέρνηση σκοπεύει να αναπτύξει δίκτυο για την επαναφόρτιση των οχημάτων σε όλη την επικράτεια.

Στη σχετική ανακοίνωση προχώρησε το βράδυ της Δευτέρας (17/06) ο Ιρλανδός πρωθυπουργός, Λίο Βαράντκαρ. Σε αυτήν περιλαμβάνεται στο «Σχέδιο δράσης για το κλίμα», το οποίο περιλαμβάνει 180 μέτρα που αφορούν τις επιχειρήσεις, τον κλάδο της οικοδομής, τις μεταφορές, τη γεωργία και τη διαχείριση των απορριμμάτων.

Σκοπός του σχεδίου είναι το Δουβλίνο να πετύχει τους στόχους του αναφορικά με τη μείωση των αεριών που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου και να τεθεί η Ιρλανδία «στον δρόμο προς την επίτευξη μηδενικών εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα ως το 2050», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η κυβέρνηση.

Το Δουβλίνο ελπίζει να καταφέρει να αυξήσει ως το 2030 το επίπεδο της ηλεκτρικής ενέργειας που παράγει μέσω των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, από το 30% που είναι τώρα, στο 70%.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!