Δευτέρα, 24 Φεβρουαρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Newsbeast]: «Υπουργός» Εξωτερικών ψευδοκράτους: Η πολιτική της Τουρκίας στην Αν. Μεσόγειο αποδυνάμωσε την Ελλάδα
[Newsbeast]: «Υπουργός» Εξωτερικών ψευδοκράτους: Η πολιτική της Τουρκίας στην Αν. Μεσόγειο αποδυνάμωσε την Ελλάδα

[Newsbeast]: «Υπουργός» Εξωτερικών ψευδοκράτους: Η πολιτική της Τουρκίας στην Αν. Μεσόγειο αποδυνάμωσε την Ελλάδα

«Δεν βλέπουμε την ΕΕ ως αξιόπιστο ή ουδέτερο παράγοντα στην επίλυση του Κυπριακού ή του ζητήματος του φυσικού τα αερίου

Ο λεγόμενος «υπουργός» Εξωτερικών των κατεχομένων Κουντρέτ Οζερσάι και υποψήφιος για την προεδρία του ψευδοκράτους σε συνέντευξή του ανέφερε ότι: «Τα τελευταία χρόνια, το ψευδοκράτος εγκατέλειψε την προηγούμενη τακτική της προφορικής διαμαρτυρίας εναντίον των μονομερών βημάτων της ελληνικής κοινότητας στο νησί και άρχισε να λαμβάνει συγκεκριμένα προληπτικά βήματα, τακτική η οποία τελικά σηματοδοτήθηκε από την υπογραφή συμφωνίας με τη Λιβύη».

Σύμφωνα με τον ίδιο και όπως μεταδίδει το sigmalive.com , τα βήματα της Τουρκίας έχουν αποδυναμώσει τη θέση της Ελλάδας στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Η πολιτική της Τουρκίας στην περιοχή της Αν. Μεσογείου έχει καταφέρει να αποδυναμώσει τη θέση της Ελλάδας και των Ελληνοκυπρίων που προσπαθούν να ασκήσουν άμεση επιρροή τόσο στο ηπειρωτικό όσο και στο νησιωτικό τμήμα του νησιού», ανέφερε σε συνέντευξή του στο ρωσικό Sputnik.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον Οζερσάι, τόσο η Λιβύη όσο και η Τουρκία υποστηρίζουν την αρχή ότι η θαλάσσια δικαιοδοσία των νησιών μπορεί να μην υπόκειται ή να υπόκειται σε μικρότερο βαθμό από την ηπειρωτική χώρα. Αυτή η προσέγγιση, είπε, κατοχυρώθηκε στο κείμενο της διμερούς συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας και Λιβύης.»

«Αυτό είναι ένα σημαντικό σημείο γιατί, για παράδειγμα, οι διαφωνίες μεταξύ της Αιγύπτου και της Ελλάδας συνδέονται με το πώς η Ελλάδα θεωρεί την απόσταση μεταξύ της ίδιας και της Αιγύπτου, λαμβάνοντας ως βάση το νησί και όχι το ηπειρωτικό τμήμα», ισχυρίστηκε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!