Κυριακή, 22 Σεπτεμβρίου 2019
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Newsbeast]: Υπουργοί της ΕΕ καλούν τη Βρετανία να επιλέξει ένα συντεταγμένο Brexit
[Newsbeast]: Υπουργοί της ΕΕ καλούν τη Βρετανία να επιλέξει ένα συντεταγμένο Brexit

[Newsbeast]: Υπουργοί της ΕΕ καλούν τη Βρετανία να επιλέξει ένα συντεταγμένο Brexit

Αυξάνεται ο κίνδυνος ενός χαοτικού διαζυγίου

Υπουργοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης κάλεσαν σήμερα τη Βρετανία να επιλέξει ένα συντεταγμένο Brexit , με μερικούς να εκφράζουν ανοικτά ανησυχία ότι η κίνηση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον να αναστείλει τις εργασίες του Κοινοβουλίου αυξάνει τον κίνδυνο ενός χαοτικού διαζυγίου.

Καθώς οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας της ΕΕ συναντιόνταν στο Ελσίνκι, η κυβέρνηση του Τζόνσον προκαλούσε τους αντιπάλους της στο βρετανικό Κοινοβούλιο είτε να επιχειρήσουν να τη ρίξουν είτε να αλλάξουν τον νόμο ώστε να σταματήσουν την αποχώρηση της Βρετανίας από την Ένωση στις 31 Οκτωβρίου.

«Εξακολουθούμε να ελπίζουμε πως είναι δυνατό να αποφευχθεί ένα Brexit χωρίς συμφωνία και προσβλέπουμε σε οποιεσδήποτε προτάσεις από τη βρετανική κυβέρνηση που να συνάδουν με τη Συμφωνία Αποχώρησης», είπε ο Ολλανδός υπουργός Εξωτερικών Στέφαν Μπλοκ. «Δεν είναι προς το συμφέρον κανενός ένα Brexit χωρίς συμφωνία.»

Το βρετανικό Κοινοβούλιο έχει απορρίψει τρεις φορές τη Συμφωνία Αποχώρησης, τη συμφωνία διαζυγίου στην οποία είχαν καταλήξει η προκάτοχος του Τζόνσον Τερέζα Μέι και οι Βρυξέλλες, και ο Τζόνσον έχει υποσχεθεί να την επαναδιαπραγματευθεί, διαφορετικά θα φύγει χωρίς συμφωνία στις 31 Οκτωβρίου.

Ο διαπραγματευτής του Τζόνσον για το Brexit Ντέιβιντ Φροστ βρισκόταν χθες Τετάρτη στις Βρυξέλλες για συνομιλίες με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, όμως ο Μπλοκ είπε πως οι δύο πλευρές δεν κατάφεραν να γεφυρώσουν τις διαφορές τους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: NEWSBEAST

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!